van der Horst

Very Bold Racing Team als vreemde eend in de bijt

Angelique Detavernier - Frédéric Vervisch - Miguel Vandereyt
Angelique Detavernier - Frédéric Vervisch - Miguel Vandereyt
Het Very Bold Racing team rond Miguel Vandereyt is een jong, dynamisch en eigenzinnig team waarbij Curbstone Track Events als een rode draad door het verhaal loopt. “Impulsief doordacht”, zoals Miguel zijn project omschrijft.
Het was vader Raoul Vandereyt die zoon Miguel in de rug porde om mee de Track Days van Curbstone te bemannen. Raoul, ondertussen reeds 70 jaar, is nog steeds actief op de organisaties van Patrick Van Glabeke en zodoende was de eerste link gelegd. Met een Porsche GT3 RS maakte Miguel kennis met Curbstone op de Nordschleife met Fred Vervisch als coach. Later werd de Porsche 997 Cup van Patrick Van Glabeke overgekocht.

Vandereyt Racing Porsche 997 Cup
Vandereyt Racing Porsche 997 Cup
Miguel Vandereyt: “Circuit Zolder is geen onbekend terrein voor mij. Onze firma is gehuisvest in Hasselt en dus op een boogscheut van Circuit Zolder waar ik regelmatig vertoefde. Noem het sentiment, want mijn grootvader heeft destijds nog Hotel De Pits gebouwd. Na de overwinning van Vervisch en Verdonk in de Ferrari GT3 tijdens het New Race festival is nadien aan tafel het idee gegroeid om ook actief te gaan racen. Angelique Detavernier was er ook bij en Patrick, die ik beschouw als mijn stuwende kracht, opperde het idee om samen met haar aan de slag te gaan in de Supercar Challenge. En zodoende heb ik mijn vergunning behaald en zijn we beginnen racen. De wedstrijd van de Supercar Challenge op Zolder in de regen intrigeerde me en toen reeds groeide het idee om de Porsche in te schrijven voor de 24 Hours of Zolder met Angelique en Fred. Gezien Fred altijd op de steun kan rekenen van François Bouillon die reeds enkele etmaalraces achter de kiezen heeft, was ook de vierde piloot vrij snel gevonden. Louis-Philippe Soenen is ook een bekend gezicht bij Curbstone en een zakenrelatie, terwijl ook Patrick voor onze vraag interesse toonde. Zodoende zijn we met zes, maar Soenen heeft een trouwpartij op zijn agenda staan  op zaterdag en komt pas op zondag ons kwintet vervoegen”.

Frédéric Vervisch - Miguel Vandereyt - Angelique Detavernier - François Bouillon - Patrick Van Glabeke
Frédéric Vervisch - Miguel Vandereyt - Angelique Detavernier - François Bouillon - Patrick Van Glabeke
Met Vervisch heeft het Very Bold Racing Team in ieder geval een haas in zijn midden die het verschil kan maken tijdens de kwalificatie en verder enkele sterke stints kan neerzetten. Ook Angelique is snel terwijl de rest toch reeds over een behoorlijke reputatie beschikt. Patrick Van Glabeke staat momenteel samen met Jonckheere met zijn Ferrari 458 GT3 afgescheiden aan de leiding in Divisie GT binnen de Supercar Challenge terwijl ook Louis-Philippe Soenen dit seizoen reeds mooie dingen liet zien aan de zijde van Vervisch in de BRCC waarin hij met de Ferrari 458 Challenge tweede staat in Endurance Cup. En François Bouillon heeft de ervaring mee in races van lange adem.

Miguel Vandereyt: “Very Bold weerspiegelt onze filosofie en we zijn van niemand afhankelijk. Onze wagen is in ieder geval goed voorbereid en we doen ondermeer beroep op de ervaren ingenieur Massimo Bottiglieri. Ons doel is uitrijden en uit de problemen blijven. We zien dan wel op zondagmorgen waar we staan en kijken dan wat we nog kunnen doen. Ambitie op lange termijn? Ja, naast de Supercar Challenge zijn er nog enkele races die op mijn verlanglijstje staan, maar stel met die vraag nogmaals op zondagnamiddag 17 uur”, lacht Vandereyt.

Foto's: Arne Simons, Martijn Wouters & Very Bold Racing Team



Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in Circuit Nationaal op donderdag 28 augustus 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons