van der Horst

Vettel: “Ik heb geen glazen bol, wel twee andere ballen”

Sebastian Vettel
Sebastian Vettel
Voor het eerst tijdens deze wintertests stond Sebastian Vettel de samengekomen pers te woord op het Circuit de Barcelona-Catalunya. Een opgelegde media black-out door de Ferrari-top weerhield beide rijders de laatste dagen om commentaar te geven over de nieuwe rode F1-bolide: de SF70-H. De viervoudige wereldkampioen zei dat hij al staat te springen om in Australië aan de eerste manche van het WK F1 te beginnen, nadat het team de laatste drie dagen opviel door puike prestaties neer te zetten op het Catalaanse grondgebied.
Sebastian Vettel - Ferrari
Sebastian Vettel - Ferrari
De betrouwbaarheid van de wagen zit snor, dat bewijzen de 347 ronden die Vettel en Kimi Räikkönen de laatste drie dagen tesamen hebben afgelegd. De snelste tijd werd vandaag door de Duitser geklokt: 1:19.952, slechts 2 tiende van een seconde trager dan de snelste chrono van Bottas. De Ferrarist reed vanmiddag die tijd op de softbanden en zijn rivaal uit het Mercedes-kamp vanochtend had de ultra-softs als schoeisel onder de W08. Tijdens de wintertests hebben alle teams elk een verschillend programma en dat weet hij ook. Echter geeft de 42-voudige Grand Prix-winnaar toe benieuwd te zijn naar waar zij staan ten opzichte van hun rivalen.

Sebastian Vettel - Ferrari
Sebastian Vettel - Ferrari
“Tijd zal dit allemaal uitwijzen. Ik heb geen glazen bol. Ik heb wel twee andere ballen maar die vertellen me niet veel”, grapte Vettel aan de samengekomen media. “Op dit moment denk ik dat we veel dingen op ons lijstje hebben staan. Het is een heel, heel lange lijst. Dus we hebben nog veel dingen te doen. Uiteraard is het potentieel hoger omdat de regels heel anders zijn, maar dat is zo voor iedereen.” Verder zei de rijder met het nummer vijf dat hij benieuwd is hoe de wagen zal evolueren van nu tot in Melbourne en hoe het de anderen zal vergaan. “In Melbourne zullen we een beter zicht hebben over waar we staan.”

Sebastian Vettel - Ferrari
Sebastian Vettel - Ferrari
“Iedereen geeft het maximum. Er staat ons nog veel werk voor de boeg”, ging Seb verder. “We hebben drie goede dagen gehad. Het kon inderdaad wel beter maar we hebben een fantsoenlijk aantal ronden afgelegd. Er zijn ook dingen waarvan we weten dat nog zou moeten verbeteren.” Op de vraag wat hij van de rest van de teams vond antwoordde hij, “Eigenlijk heb ik niet echt aandacht geschonken aan wat de rest aan het doen is. Op het einde van de dag kijkt iedereen enkel maar naar dat ene rondje. Hetgene wat belangrijk is dat door de dag gebeurde, is moeilijk om in te schatten. Zoals ik al zei: het meest belangrijke is dat we rijden en dat we moeten verbeteren.”


Foto's: Georges De Coster



  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons