van der Horst

Vier op een rij voor Freddy Loix

Freddy Loix - Skoda Fabia R5
Freddy Loix - Skoda Fabia R5
Freddy Loix scoort een perfecte vier op vier met zijn Skoda Fabia R5 in het Belgische Rallykampioenschap. De kampioen toonde zich over drie dagen de snelste in de 33ste Rally van Wallonië, de vierde manche van het BRC. Door het uitvallen van Kris Princen, neemt Loix al vroeg in het seizoen een optie op de titel.
  • Prospeed Competition
Freddy Loix kon op zondag controleren. De Limburger had bijna een minuut voorsprong op zijn dichtste belagers en liet op zondag enkele kruimels over aan zijn concurrenten. Een tweede overwinning in Namen kwam op zondag, na het verdwijnen van François Duval en Kris Princen op zaterdag, nooit meer in gevaar.

Vincent Verschueren - Skoda Fabia R5
Vincent Verschueren - Skoda Fabia R5
Het gevecht daarachter bleef wel boeiend. Vincent Verschueren leek Xavier Bouche te gaan oppeuzelen, maar die weerstond aan de druk en eindigde knap tweede op driekwart minuut van de winnaar. Loix, Bouche en Verschueren zorgen op die manier voor een volledige Skoda R5-podium.

Benoit Allart, ook al in een Skoda, maar dan wel de WRC-versie, eindigde vierde na een regelmatige wedstrijd terwijl Xavier Baugnet en Adrian Fernémont een robbertje uitvechtten om de vijfde plaats. Baugnet haalde het in zijn Ford Fiesta R5 voor merkgenoot Fernémont.

Didier Vanwijnsberghe - BMW M3
Didier Vanwijnsberghe - BMW M3
In klasse R2 ging Junior Polle Geussens met winst aan de haal, voor Guillaume De Ridder. Bij de historische wagens was de zege weggelegd voor de BMW M3 van Manu Bouts.

Met zijn vierde opeenvolgende zege doet Loix een gouden zaak in het kampioenschap. Hij telt nu 80 punten. Dat zijn er al 32 meer dan Kris Princen en 35 op Vincent Verschueren.

Het kampioenschap gaat verder op 21 mei, met de Sezoensrally in Bocholt.

Foto's: Sandro Delaere & RIP



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Belgian Rally Championship op zondag 1 mei 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rallye de Wallonie.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons