van der Horst

Vincent Franssen eert Ayrton Senna in het bijzijn van Georges De Coster, Pierre Van Vliet en Luc Willems

Ayrton Senna
Ayrton Senna
Exact drie decennia geleden maakte de F1-wereld een van zijn meest zwarte weekends uit zijn bestaan door. De Grote Prijs van Imola was de derde afspraak van de F1-kalender 1994 en tijdens dat bewuste weekend lieten zowel Roland Ratzenberger alsook drievoudig wereldkampioen Ayrton Senna het leven. Ron Ooms schreef vijf jaar geleden een prachtig tweeluik voor Autosport.be over die tragische Grote Prijs, voorzien van beelden van de hand van Georges De Coster.
Ayrton Senna - Williams FW16
Ayrton Senna - Williams FW16
Autosport.be-huisfotograaf De Coster was tijdens dat bewuste weekend aan het werk voor Renault, toen leverancier van de krachtbronnen in Senna's Williams. De gebeurtenissen hebben een diepe indruk nagelaten op onze landgenoot, die vandaag (1 mei 2024) te gast is in Vincent Franssen's Speed Action Café, een evenement dat prominente figuren uit de autosport samenbrengt met fans voor een gezellige babbel. We zijn vandaag toe aan de derde editie van het evenement en naast Autosport.be-fotograaf Georges De Coster tekenen ook voormalig F1-commentator Pierre Van Vliet en gepensioneerd journalist Luc Willems present. Plaats van het gebeuren is het museum van het circuit van Spa-Francorchamps, in de abdij van Stavelot. 

Wil u erbij zijn? Dat kan! U bent welkom vanaf 11u30 en uiteraard kan u uw trip combineren met een bezoek aan het museum. 



Foto's: Georges De Coster



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Formule 1 op woensdag 1 mei 2024.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons