VIR: Porsche scoort 1-2

Start TUSC VIR
Nick Tandy en Patrick Pilet hebben afgelopen weekend hun derde opeenvolgende overwinning behaald in het Tudor United Sportscar Championship. Het duo domineerde de wedstrijd van start tot finish, onder meer doordat het nooit tot een neutralisatie kwam. De tweede Porsche 911 RSR van Earl Bamber en Jörg Bergmeister maakte het feest voor de Duitse constructeur compleet door er een 1-2 van te maken, een kleine halve minuut na de winnaar. Pilet neemt dankzij de zege nu ook de leiding in het kampioenschap met nog twee wedstrijden te gaan. De race op de Virginia International Raceway zag enkel de GTLM en GTD categorieën in actie komen, wat resulteerde in een mager veld van 18 wagens.
Nick Tandy - Patrick Pilet
Het podium werd vervolledigd door de Risi Competizione Ferrari 458 Italia GTE van Giancarlo Fisichella en Pierre Kaffer. Laatstgenoemde vocht een stevig duel uit met Bamber, waarbij de Nieuw-Zeelander na een contact kon doorstoten naar P2. Kaffer hield de druk echter op de ketel en finishte nog geen halve seconde achter de Porsche. De twee BMW Z4 GTE’s werden vierde en vijfde, voor de Corvette C7.R van Antonio Garcia en Jan Magnussen in P6, die daarmee de leiding in het kampioenschap verliezen.

In GT Daytona ging de overwinning voor het eerst dit seizoen naar de Scuderia Corsa Ferrari 458 GT3 van Townsend Bell en Bill Sweedler. Het duo had aan de meet maar liefst een ronde voorsprong op de TRG Aston Martin Vantage GT3 van Kuno Wittmer en Christina Nielsen, waardoor de amazone haar voorsprong in het kampioenschap verder uitbouwt. Het podium werd vervolledigd door de Alex Job Racing Porsche 911 GT America van Mario Farnbacher en Ian James, voor de Turner Motorsport BMW Z4 GT3 van onder meer Markus Palttala in P4.