van der Horst

Vitaly Petrov gaat voor Mercedes DTM rijden

80ccdd01cf8f38c691028223e642ba51df63e1b5.jpg
Oud-F1-rijder Vitaly Petrov bevestigde vandaag op de Russische TV dat hij dit seizoen in het DTM uitkomt aan het stuur van een DTM Mercedes AMG C-Coupé. Petrov die eind vorige maand reeds voor het merk met de ster testte in het Portugese Portimão en vorig jaar in Moskou als 'taxichauffeur' fungeerde, wordt hiermee de allereerste Rus in het Duitse toerwagenkampioenschap.
  • De Swert Opticiens
Petrov stelde tijdens de persconferentie van vandaag opgetogen te zijn om voor Mercedes te kunnen rijden, maar zich ook te realiseren nog heel wat te leren te hebben. "Motorsport wordt steeds populairder in Rusland, getuige de DTM-race vorig jaar in Moskou en het feit dat de F1 dit jaar voor het eerst in Sochi neerstrijkt", wou de 29-jarige oud-werknemer bij Renault, Lotus Renault GP and Caterham nog kwijt. "Ik ben er zeker van dat nog veel meer Russische rijders in verschillende series hun opwachting zullen maken en hoop zelf in het DTM mijn steentje bij te kunnen dragen tot dit succes."

Mercedes-Benz Motorsport-baas Toto Wolff van zijn kant noemde Petrov's test in Portugal succesvol en ziet in de Rus een grote sportfiguur en een uitstekende ambassadeur voor zijn land. Dat men bij Mercedes door het aantrekken van Petrov de toch al uitstekende verkoopcijfers van het merk in Rusland nog meer hoopt aan te zwengelen, is evident.

Foto: Daimler AG



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in Deutsche Tourenwagen Masters op vrijdag 28 februari 2014.
  • New Race Festival

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons