van der Horst

VLN1: Leider Vanthoor van de baan in het zicht van de finish - Winst voor Manthey (Update)

Falken Motorsports - Porsche 911 GT3R
Falken Motorsports - Porsche 911 GT3R
Porsche domineerde al de kwalificaties vanmorgen en ook tijdens de openingsmanche van de VLN deze namiddag ging de strijd voor de zege tussen twee bolides uit Stuttgart. Laurens Vanthoor zag in de Falken Porsche #4 zijn initiële voorsprong van een vijftiental seconden slinken en kreeg de Manthey Porsche (polesitter) in de spiegels met nog slechts een kleine tien minuten op de klok. Bij het verlaten van de Nordschleife ging het echter mis voor onze landgenoot.
Laurens Vanthoor
Laurens Vanthoor
In de voorlaatste bocht, een luttele 100 meter voor het oprijden van het Grand Prix-circuit, wou Vanthoor een in het midden van de baan rijdende BMW dubbelen. Hij kwam daarbij echter even met de linkerbanden op het gras, schoof rechtdoor en eindigde in de vangrail. Onze landgenoot kon de Falken Porsche nog naar de pits brengen maar daar bleek al snel dat de ophanging geraakt was. Het Falken-team meldde wel dat Vanthoor hen vertelde dat de BMW de richtingsaanwijzer aanhad en dus was de Hasselaar in de veronderstelling dat hij plaats wou maken. 
Manthey Racing - Porsche 911 GT3 R
Manthey Racing - Porsche 911 GT3 R
De wedstrijd werd dus gewonnen door de Manthey Racing Porsche 911 GT3 R van Romain Dumas, Fred Mackowiecki en Patrick Pilet. Op ruim een minuut achterstand werd de Abt Bentley Continental GT3 van Christer Jöns, Chris Brück en Jordan Pepper tweede, meteen ook het eerste podium voor Bentley op de Nürburgring Nordschleife. De top-drie werd vervolledigd door de Land Motorsport fabrieks Audi R8 LMS GT3 van Christopher Mies, Connor De Phillippi Connor en Markus Winkelhock. Frédéric Vervisch eindigde in de WRT Audi #50 net naast het podium (samen met René Rast & Frank Stippler), een podiumplaats die het team verloor op slechts 200m van de streep na een probleem met de benzinedruk. Als vijfde zagen we vervolgens de tweede WRT bolide, Nico Verdonck kwam als twaalfde over de meet in de Abt Bentley #37 die hij vandaag deelde met Christian Mamerow en Jordan Pepper.

--- UITSLAG VLN 1 ---

Foto's: Arne Simons, Porsche AG & VLN/Brücke



Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in VLN Langstreckenmeisterschaft Nürburgring op zaterdag 25 maart 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting VLN race 1.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons