van der Horst

VLN3: Schubert BMW M6 GT3 op pole en duikt onder 8 minuten

Schubert Motorsport - BMW M6 GT3
Schubert Motorsport - BMW M6 GT3
De Schubert Motorsport BMW M6 GT3 van Jörg Müller, Marco Wittmann en Jesse Krohn heeft de pole gereden voor de derde VLN wedstrijd van het seizoen, meteen ook de laatste voor de 24 uren van de Nürburgring over twee weken. In koude en winderige (maar zonnige) omstandigheden verscheen er een 7:59.745 op de tabellen, daarmee werd voor het eerst in anderhalf jaar onder de 8 minuten gedoken. BMW bezette overigens de volledige top 3 met op de tweede plaats de Walkenhorst M6 Blomqvist–Krognes–Bouveng (+1.039s), gevolgd door het tweede Schubert exemplaar van Luhr–Tomczyk–Edward (+3.764s).
  • Skylimit Events
Best of the rest was de Phoenix Racing Audi R8 LMS van Eduardo Mortara en Niki Mayr Melnhof in vierde stelling, terwijl Porsche met haar drie fabriekswagens kon beslag leggen op de posities vijf tot en met zeven. Er is geen Belgische inbreng in de topklasse (SP9) dit weekend.

--- UITSLAG KWALIFICATIES VLN3 ---

Foto: Vincent Wouters



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in VLN Langstreckenmeisterschaft Nürburgring op zaterdag 14 mei 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting VLN race 3.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons