van der Horst

VLN5: Recordtijd en winst voor Land Motorsport Audi

Land Motorsport - Audi R8 LMS GT3
Land Motorsport - Audi R8 LMS GT3
Land Motorsport heeft de vijfde VLN manche van het seizoen op zijn naam geschreven. Al in de kwalificaties stond er geen maat op de Audi R8 LMS GT3 in handen van Christopher Mies. De Duister zette de wagen op pole met een tijd van 7:57.161, wat meteen een nieuwe recordtijd is voor de VLN-layout van de Nürburgring Nordschleife. Niet verwonderlijk nu de 24 uren achter ons liggen. Al even opmerkelijk was de tweede tijd van de ontwikkeling Lexus RC-F 'GT3' die werd ingezet door Farnbacher Racing, de bolide van de twee broers (Dominik en Mario) keek echter al tegen een achterstand van meer de vier seconden aan.
  • STX Motorhomes
Manthey Racing - Porsche 911 GT3 R
Manthey Racing - Porsche 911 GT3 R
Het scheelde nochtans niet veel of het was Porsche dat eindelijk een eerste zege op de Nordschleife beet had met de nieuwe 991 GT3 R. De Manthey fabriekswagen van Michael Ammermüller en Jörg Bergmeister had zich pas als vijfde gekwalifceerd, maar werkte zich in de wedstrijd al snel naar voren om vervolgens pas in de laaste meters de leiding terug kwijt te spelen aan de Land Audi. Bergmeister reed voor de laatste keer de Döttinger Höhe op met de Mies recht onder zijn achtervleugel, de Duitser schuwde geen risico's in de snelle knik op het einde van het rechte stuk en pakte zo in extremis nog de overwinning.

Het podium werd vervolledigd door de Walkenhorst BMW M6 GT3 van Jörg Müller, Victor Bouveng en Jesse Krohn (+1:46.338), terwijl de Lexus alsnog een degelijke vierde plaats kon veiligstellen. 

Nico Verdonck werd samen met Porsche Junior Mathieu Jaminet derde in de sterk bezette V5-klasse op een Porsche Cayman van Prosport-Performance. De Brusselaar die recent nog werd geherklasseerd als 'Silver' is overigens nog steeds op zoek naar een goed stuur voor de komende 24 uren van Spa. Philippe Broodcooren en Olivier Muytjens legden dan weer beslag op de tweede plaats in de Toyota GT86 cup (op vijf deelnemers).

--- UITSLAG VLN 5 ---

Foto's: VLN/Brucke



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in VLN Langstreckenmeisterschaft Nürburgring op zaterdag 16 juli 2016.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons