van der Horst

Voorbeschouwing Steve Vanbellingen op het seizoen 2017

Steve Vanbellingen is ondertussen al aan zijn seizoen begonnen, met een schitterende verplaatsing richting Australië en Bathurst. Maar dat is uiteraard niet alles voor de Leuvense allrounder in 2017. Vanbellingen combineert ook dit seizoen weer uithoudingsraces op circuit met het nationale rallykampioenschap. Dit weekend start de man achter Stand21 Benelux aan zijn eerste rally, de Haspengouw Rally, uiteraard met start en aankomst in Landen. Hij doet dat met een Mitsubishi Lancer EVOX uit de ateliers van Colsoul Rallysport, terwijl de circuitwedstrijden uiteraard worden betwist met een BMW M3 van EMG MOTORSPORT. Naast het seizoen in Belcar en de 24 Hours of Zolder, staan ook de langeafstandswedstrijden in Palanga (Litouwens) en Parnu (Estland) op het menu.
  • Prospeed Competition
Zaterdag 26 februari staat al langer met rood aangestipt in de agenda van elke rallyliefhebber. Rond de 8 uur ’s morgens start de rally aan het domein ’t Park in Landen en dat voor 3 ronden van 4 KP’s, goed voor ongeveer 150 kilometer tegen de chrono, een stevige opdracht dus. De Haspengouw is de eerste in een reeks van 5 of 6 wedstrijden van het BK Rally voor Steve Vanbellingen en vaste corijder David Vanrijkelen.

Steve Vanbellingen: “Het BK rally spreekt me meer en meer aan en ik ben dan ook dit seizoen weer present. Ik teken voor zeker vijf wedstrijden met ook de Spa Rally, de Wallonie, Ieper en de Condroz. Mogelijk betwisten we nog een wedstrijd meer, in functie van de mogelijkheden van eenieder. In de Haspengouw, een wedstrijd die we goed kennen, gaan we dan ook meteen voor een mooi resultaat met de Mitsubishi EVOX van Colsoul Rallysport. Uiteraard rijden we ook de rest van het seizoen met die wagen.”

Naast de wedstrijden met twee in de wagen, zien we Steve Vanbellingen uiteraard ook in races van lange adem op circuit. Hij rijdt het volledige Belcar-seizoen, met vier races op Circuit Zolder en de opener van het seizoen op Spa-Francorchamps, op 22 en 23 april. Het hoogtepunt van het circuitseizoen is zoals steeds de 24 Hours of Zolder, van 17 tot en met 20 augustus op de bekende omloop in Limburg. Naast de races in eigen land zal Steve Vanbellingen de COMPAREX RACING by EMG MOTORSPORT BMW M3 ook de sporen geven in de 1000 Kilometer van Palanga en de Parnu, twee wedstrijden in Centraal Europa die ieder jaar aan uitstraling winnen.

Steve Vanbellingen: “Ik blijf uiteraard trouw aan BMW en ons team  COMPAREX RACING by EMG MOTORSPORT, waarmee we vorig seizoen zo succesvol waren in de toerwagenklasse van het Belcar kampioenschap of het nationale uithoudingskampioenschap. Ons hoofddoel blijft de winst in de 24 Hours of Zolder, naast uiteraard een nieuwe nationale titel. Mijn vaste partner is weer Wiebe Wijtzes, terwijl tijdens de 24 Hours of Zolder Marnix Vandermaesen en de Nederlander Eric van den Munckhof ons team zullen versterken. Hiermee halen we snelheid en ervaring in huis, wat uiteraard de basis tot succes is in een kampioenschap met uithoudingsraces. Ik kijk alvast enorm naar het komende seizoen uit, na de al even prachtige start in Australië tijdens de 12 Hours of Bathurst.”

Steve Vanbellingen press



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Varia op dinsdag 21 februari 2017.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons