van der Horst

Voorlopige kalender seizoen 10 bekend gemaakt

Start 2023 Formule E Berlin E-Prix 1
Start 2023 Formule E Berlin E-Prix 1
De Formule E gaat volgend jaar zijn tiende seizoen in en de organisatie heeft nu al de voorlopige kalender bekendgemaakt. Daar prijken zeventien wedstrijden op en dat op dertien verschillende locaties. Opvallend is dat er twee steden van het huidige seizoen voorlopig niet op de kalender staan, maar wel zeker is dat Tokio er bij komt.
  • De Swert Opticiens
Dit seizoen waren er vier nieuwe steden toegevoegd aan de kalender, maar in 2024 staan daarvan voorlopig alleen São Paulo en Portland op de kalender. Geen Hyderabad en Kaapstad, dat nochtans instond voor interessante races. Al wordt er getipt op een terugkeer naar Seoul alsook op een intrede van het Spaanse Malaga. Wel nieuw op de kalender is Tokio. De Japanse hoofdstad stond al langer op de verlanglijst van de Formule E. Overigens zal dit laatste event terug afgezwakt worden naar een enkele wedstrijd in plaats van een dubbele manche, waardoor er nu nog drie plaatsen open blijven op de kalender.

Voor het overige beginnen we het seizoen wederom in Mexico City midden januari, alvorens men weer een dubbele wedstrijd in Riyadh afwerkt. Daarnaast keert Rome terug naar de vaste plek in april en staan vaste waarden als Monaco en Berlijn nog steeds op de kalender. Eindigen doen we weer in Londen, naar het einde van juli. Wel werd er vooraf gevreesd dat er twee overlappingen zouden zijn met het FIA WEC, waar toch een aantal rijders ook een volledig kampioenschap afwerken, maar dat zou er uiteindelijk maar één zijn, waar men zal moeten kiezen tussen Berlijn of de 6 Hours of Spa.

Kalender Formule E Seizoen 10:

13 januari: Mexico City
26-27 januari: Riyadh (x2)
10 februari: TBC
24 februari: TBC
16 maart: São Paulo
30 maart: Tokio
13-14 april: Rome (x2)
27 april: Monaco
11-12 mei: Berlijn (x2)
25 mei: TBC
8 juni: Jakarta
29 juni: Portland
20-21 juli: Londen

Foto: Thomas Smets



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op dinsdag 20 juni 2023.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons