van der Horst

Vrijgegeven: Eerste beelden van de fraaie Lada Vesta WTCC TC1 (+ video)

Lada Vesta TC1 WTCC Concept
Lada Vesta TC1 WTCC Concept
Zoals u enkele weken geleden kon lezen op Autosport.be, pakt WTCC-deelnemer Lada volgend seizoen uit met een heel nieuwe wagen ter vervanging van de oubollige Granta, de Lada Vesta TC1. Op de Moscow International Motor Show toonde het Russische merk woensdag voor het eerst beelden van de Vesta TC1 Concept-auto waarvan de straatversie reeds lang voor die in september 2015 wordt gelanceerd in het openbaar werd gespot.
Lada Vesta TC1 WTCC Concept
Lada Vesta TC1 WTCC Concept
De nieuwkomer die best gezien mag worden  moet de nieuwe speerpunt worden voor Avtovaz, de Russische constructeur die de Lada's bouwt en die sinds midden juni door hoofdaandeelhouder Renault-Nissan wordt gecontroleerd.



44388a4e4a2c5e90ebc9a2c3164b90f6ff7790d5.jpg
In juni had Rob Huff tegenover ons reeds een tipje van de sluier opgelicht toen hij stelde dat Lada's nieuwe strijdwapen misschien wel eens niet langer in de inmiddels vertrouwde rode Lukoil-livrei op de omlopen terug te vinden zou zijn; de  thans vrijgegeven beelden geven de oud-WTCC-kampioen gelijk. Daarop prijkt de bolide immers in de gele kleuren van de Russische staatsoliemaatschappij Rosneft; die is in handen van de olie-tycoon Igor Sechin, zeg maar de op één na machtigste man van Rusland.







Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Championship op donderdag 28 augustus 2014.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons