van der Horst

Vrouw als ontwikkelingsrijder bij Sauber

Tatiana Calderon
Tatiana Calderon
Tatiana Calderon wordt de nieuwe ontwikkelingsrijder bij Sauber. De Columbiaanse hoopt om uiteindelijk door te breken in een sport die gedomineerd wordt door mannen. “Ik kijk er naar uit om met het team te werken, en zoveel mogelijk bij te leren”, aldus de 23-jarige in een persbericht van de Zwitserse renstal. “Het is een stap dichter bij mijn droom om op een dag mee te strijden in de Formule 1.” Dit seizoen zal Calderon, naast haar simulator training en werk met de ingenieurs, ook deelnemen aan de GP3-supportraces.
  • LTF
Susie Wolff - Toto Wolff
Susie Wolff - Toto Wolff
In het verleden traden er ook al meerdere vrouwen toe tot de koningsklasse van de eenzitterij. Susie Wolff was de meest recente rijdster die enkele trainingsessies voor het team van Frank Williams mocht meedraaien tijdens raceweekends. In 2015 hing de vrouw van Mercedes-baas Toto haar helm aan de haak. Dat jaar werd Carmen Jorda door Lotus – nu Renault - aangetrokken als ontwikkelingsrijder voor het team, terwijl Simona de Silvestro even deel uitmaakte van Sauber.

Carmen Jorda - Renault F1 Team
Carmen Jorda - Renault F1 Team
Uiteindelijk werd de Silvestro de eerste vrouw die een punt scoorde in de Formule E. Jorda's landgenote Maria de Villota verloor haar oog tijdens een crash tijdens een test met het nu opgedoekte Marussia team. Ze overleed een jaar later op 33-jarige leeftijd. Lella Lombardi blijft nog steeds de enige vrouw die een half punt kon scoren tijdens een F1-wedstrijd. De Italiaanse behaalde een zesde plaats tijdens de ingekorte Grote Prijs van Spanje in 1975.


Foto: Niels Vaeck, Georges De Coster & Racing International Photography



Dit artikel werd gepubliceerd door Ronald Ooms in Formule 1 op dinsdag 28 februari 2017.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons