van der Horst

VW domineert Finse shakedown

Jari-Matti Latvala - VW Polo R-WRC
Jari-Matti Latvala - VW Polo R-WRC
Het was al VW wat de klok sloeg donderdagochtend, tijdens de shakedown in Finland. Thuisrijder Jari-Matti Latvala maakte meteen zijn ambities duidelijk door de snelste tijd te klokken op de mythische jumps van Ruuhimäki. De rally van Finland is de achtste manche van het WRC.
Bijna traditioneel trapte Sebastien Ogier de shakedown af. De Franse wereldkampioen moet vrijdag en zaterdag als eerste de baan op en probeert op die manier het (ongeveegde) wegdek aan te voelen. Hij zou uiteindelijk na drie runs de tweede tijd neerzetten. Hij reed even snel over de proef als zijn Noorse teamgenoot Andreas Mikkelsen. Jari-Matti Latvala was een halve seconde sneller dan de andere VW's.

Thierry Neuville was de eerste niet-VW op de vierde plaats. Hij had wel vier runs nodig om zijn beste tijd neer te zetten, net zoals Mikkelsen. Mads Ostberg was vijfde, Hayden Paddon zesde. De Nieuw-Zeelander werkte zelfs zes runs af.

De korte showproef Harju trekt donderdag de rally op gang. De rally, ook wel de Grote Prijs van Finland genoemd om zijn hallucinante gemiddelde snelheid, eindigt zondag na 24 klassementsproeven.

Foto: Willy Weyens



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op donderdag 28 juli 2016.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons