van der Horst

VW Fun Cup: Zeven meetings op zes verschillende circuits in 2017

VW Fun Cup
VW Fun Cup
Binnen een vijftiental dagen worden tijdens de VW Fun Cup Awards Night op 16 december in het VW Contact Center in Kortenberg de boeken gesloten van het seizoen 2016 van de European VW Fun Cup. De ploegen en de rijders gaan evenwel niet tot die avond wachten om te beginnen denken aan het kampioenschap 2017! Nu al weten we dat het andermaal een boeiende competitie wordt en dat heeft veel te maken met de kalender die Kronos Events samenstelde!
Met niet minder dan 72 wedstrijduren – hetzij 9 uren meer dan in 2016 – die worden betwist op tot de verbeelding sprekende circuits, blijft de European VW Fun Cup ook in 2017 hoog scoren. Het feest begint op 1 en 2 april op wat bekend staat als het mooiste circuit ter wereld, met de Trofee van de Hoge Venen. Voor het eerste treffen zorgt Kronos Events meteen voor een uniek gegeven.

“ De VW Fun Cup gaat hier solo en zal de piste niet langer delen met de 2CV, “ verduidelijkt Vanessa Bouchat, Series Manager van de European VW Fun Cup. « Onze Franse vrienden zijn daarentegen wél van de partij en dat zorgt zeker voor een vol startveld!”

Zoals dat al enige tijd het geval is, trekt de karavaan meteen na Francorchamps naar de streek van de Bourgogne. Op het gemoderniseerde Circuit van Dijon-Prenois geven we afspraak op 28, 29 en 30 april voor twee races over een totaal van 8 uren, ofte twee meer dan afgelopen jaar. In het land van de slakken voelen de Dolle Kevers zich ondertussen goed thuis !

Traditioneel is evenzeer de verplaatsing naar het Nederlandse Circuit Park Zandvoort, deze keer op 27 en 28 mei.  Het formaat van zes uur racen over twee manches blijft behouden en gezien de zee, het strand en de zon zeker van de partij zullen zijn, is de afspraak aan de Noordzee ideaal om krachten op te doen voor de daaropvolgende meeting...

We hebben het dan over de 25 Hours VW Fun Cup, niet te missen van 6 tot 9 juli !
De editie 2017 wordt inderdaad de 20ste op het Circuit van Francorchamps,“  jubelt Vanessa Bouchat. « Bij Kronos Events en onze partners, zoals daar zijn VW Import, Belgian VW Club en Michelin, zijn we vastbesloten om indruk te maken. Het is nog wat te vroeg om vandaag onze plannen uit de doeken te doen, maar het lijdt geen twijfel dat de 25 Hours echt wel “the place to be” zal zijn voor alle amateurs van de VW Fun Cup, maar ook voor families die een leuke dag willen doorbrengen in Francorchamps. We geven nog mee dat op algemene aanvraag de start opnieuw zal gegeven worden om 16 uur.”

De tweede helft van het seizoen staat duidelijk in het teken van langerdurende races. Twee maanden na de 25 Hours, zijn er op 22 en 23 september op het Circuit Jules Tacheny de Mettet de traditionele Kronos 10 Hours. Vroeger gepland dan andere jaren heeft de race in de streek van Samber en Maas niet langer het statuut van finale van de European VW Fun Cup.

“ We gaan dan ook voor een zeer origineel seizoenseinde, “ verduidelijkt nog Vanessa Bouchat. “ Sinds Kronos Events de organisatie en de promotie van de VW Fun Cup in 2012 heeft overgenomen, kregen we nog niet de gelegenheid om een exotische bestemming uit te stippelen en voor te stellen aan onze teams en rijders. Dat zal dus deze keer wel het geval zijn op 6 en 7 oktober. Want dan trekken we naar het Zuiden, en meerbepaald Italië en het prachtige circuit van Adria, vlakbij Venetië. Bij aanvang van de herfst belooft deze 8 uursrace een leuke uitdaging te worden voor onze Fun Cup’ers !

 “
Niettemin valt het doek over het seizoen 2017 in België, meerbepaald op Circuit Zolder.
“ Wij zijn uitermate tevreden dat wij op de Limburgse piste gebruik kunnen maken van een weekend zonder geluidslimiet,”  vervolgt Vanessa. “Op zondag 29 oktober geeft deze 8 uursrace recht op 150 % van de punten in de finale van het kampioenschap. Circuit Zolder is het zesde verschillend tracé dat wij aandoen op zeven wedstrijden. Wij zijn ervan overtuigd dat 2017 een zeer goed jaar wordt voor de European VW Fun Cup! “

Kalender European VW Fun Cup 2017:

1-2 avril – Trofee van de Hoge Venen – Circuit Spa Francorchamps – 8u
29-30 april – Trofee van de Bourgogne – Circuit de Dijon-Prenois – 8u
27-28 mei – Benelux Open Races – Circuit Park Zandvoort – 6u
7-8-9 juli – 25 Hours VW Fun Cup
22-23 september – Kronos 10 Hours – Circuit Jules Tacheny de Mettet – 10u
6-7 oktober – San Marco Trophy – Adria – 8u
28-29 oktober – The Final Race – Circuit Zolder – 8u

Kronos Events Press
 



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in VW Fun Cup op maandag 5 december 2016.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons