van der Horst

Westcoast Racing tekent Kevin Gleason

Westcoast Racing - Honda Civic TCR
Westcoast Racing - Honda Civic TCR
Tien van in totaal vierentwintig TCR-wagens zijn reeds een tijdje onderweg naar Maleisië waar op 29 maart e.k. in Sepang de allereerste TCR International Series-race staat gepland. Met uitzondering van Franz Engstler en de 27-jarige Rus Mikhail Grachev die voor het team van Engstler uit komt, sijpelden tot dusver nauwelijks namen van rijders door. Westcoast Racing deed vandaag een duit in het zakje door de Amerikaan Kevin Gleason als eerste van drie rijders binnen het Zweedse team aan te kondigen.
  • STX Motorhomes
Westcoast Racing dat al zo'n twee decennia met succes actief is in het STCC, zet dit seizoen drie door JAS Motorsport en Mugen geprepareerde Honda Civic's in. Het eerste exemplaar werd dus toegewezen aan Kevin Gleason. 

De Amerikaan, wiens vader deelnam aan Grand-Am-, Rolex 24- en Le Mans-wedstrijden, leerde de stiel in Amerikaanse toerwagenseries, maar wist zich ook vlot aan te passen aan GT3-bolides zoals de Aston Martin V12 Vantage GT3 waarmee hij voor rekening van Craft-Bamboo mooie resultaten boekte in GT Asia. Op zijn palmares prijken o.m. zeges in de 25 H of Thunderhill, de Continental Tire Sportscar Challenge VIR 13 H en de 2014 ADAC Nürburgring 6 H.      

Foto: Westcoast Racing



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in TCR International Series op donderdag 26 februari 2015.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons