van der Horst

Wim Coekelbergs' Azerti runt Team Belgium in gloednieuw Acceleration-kampioenschap

Acceleration Team Belgium - FA1
Acceleration Team Belgium - FA1
Het internationale racelandschap krijgt er in 2014 met Acceleration een gloednieuw kampioenschap bij. Aan Belgische inbreng geen gebrek: niet alleen staat er volgens de organisatie op 20 juli een manche gepland op het circuit van Zolder, maar België is bovendien één van de eerste landen die zijn deelname al bevestigd heeft. Azerti, het team rond Wim Coekelbergs dat voordien al titels behaalde in zowel de Mégane Trophy als met RSC Anderlecht in de Superleague Formula, zal in elk van de vier raceklasses minstens één bolide inzetten onder Belgisch vaandel.
Acceleration 2014
Acceleration 2014
In de stijl van de populaire World Series by Renault zorgt de organisatie van Acceleration voor zeer goed gevulde weekends en voor elk wat wils. Elk deelnemend land zal in vier verschillende disciplines strijden voor de eer: de Formula Acceleration 1 wekt, mits wat aanpassingen, de ex-A1GP wagens van weleer weer tot leven en fungeert zo’n beetje als de hoofdact van het weekend. Zes teams, waarvan de namen later bekend zullen worden gemaakt, hebben zich al ingeschreven in deze klasse die gebruik gaat maken van Zytek motoren, terwijl bandenleverancier Michelin voor aangepast rubber zorgt. Daarnaast worden ook de European Stock Series verreden waarin de tweewielers het tegen mekaar zullen opnemen en de MW-V6 Pickup Series die volledig in de stijl van de Amerikaanse NASCAR ook voor het nodige spektakel zullen zorgen. Tenslotte is er ook de Legend Supercup met daarin de Legend-wagens die we enkele jaren geleden ook al op de Belgische en Nederlandse circuits tegenkwamen.

Wim Coekelbergs (Azerti)
Wim Coekelbergs (Azerti)
De namen van de teams die zullen deelnemen aan de eerste jaargang van het nieuwe kampioenschap zullen op een groot kick-off evenement eind deze maand bekend worden gemaakt. We kunnen nu evenwel reeds melden dat Wim Coekelbergs met zijn team Azerti zeker van de partij zal zijn: “Het Acceleration-kampioenschap trok meteen mijn aandacht door hun no-nonsense aanpak en de duidelijke doelstellingen die men hanteert. Het gaat hier om een prachtige en unieke mix van moto’s en auto’s en het feit dat men opteert voor beproefd materiaal uit de destijds hoog aangeschreven A1GP, bewijst dat de organisatoren meteen willen starten op hoog niveau. Dit jaar kiest Acceleration voor een kampioenschap dat zich situeert in Europa, maar de plannen zijn om het geheel te laten uitgroeien tot een mondiaal kampioenschap.”

Azerti won in 2010 de Superleague Formula met RSC Anderlecht
Azerti won in 2010 de Superleague Formula met RSC Anderlecht
“Met Azerti hebben we al veel paden bewandeld”, vervolgt Coekelbergs. “Zo reden we al in het WTCC, de FIA GT3, de Belcar, de Mégane Trophy en de Belgische Clio Cup, maar in al die jaren ben ik uiteraard het meest trots op onze titel die we behaalden in de Superleague Formula voor RSC Anderlecht. Ik hoop dan ook dit seizoen wederom de Belgische driekleur vaak op het hoogste schavotje te zien.”


Voorlopige kalender Acceleration 2014 *

6 april: Algarve (Portugal)
4 mei: Navarra (Spanje)
25 mei: Nürburgring (Duitsland)
8 juni: Monza (Italië)
6 juli: Slovakiaring (Slovakije)
20 juli: Zolder (België)
24 augustus: Paul Ricard (Frankrijk)
31 augustus: Hungaroring (Hongarije)
21 september: Grobnik (Kroatië)
19 oktober: Assen (Nederland)

* De kalender is onder voorbehoud gezien een aantal circuits de Acceleration manche nog niet officieel bevestigd hebben.



Foto's: Arne Simons & Acceleration



Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Acceleration op woensdag 8 januari 2014.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons