van der Horst

Wintertests Barcelona: Nieuwe motorwissel voor McLaren en Vandoorne

Stoffel Vandoorne
Stoffel Vandoorne
Het was Lewis Hamilton voor Mercedes die deze voormiddag op de supersoft banden op P1 eindigde op dag 2 van de wintertests. Op het Circuit de Barcelona-Catalunya was het behoorlijk frisser vanochtend met slechts 16 graden. Scuderia Ferrari, met Kimi Räikkönen achter het stuur, bevestigde wederom de betrouwbaarheid van de SF70-H en legde 47 ronden af. Onze landgenoot Stoffel Vandoorne zijn ochtend begon op een lage noot met problemen tijdens zijn installatieronde. Naderhand wist hij 29 ronden op de teller te zetten waarbij hij de achtste tijd liet optekenen. Kort voor het afvlaggen van de ochtendsessie moest hij evenwel met nieuwe motorproblemen naar de pits.
  • Skylimit Events
Stoffel Vandoorne
Stoffel Vandoorne
Het licht sprong op groen en zeven wagens baanden hun weg richting piste, waaronder de McLaren MCL32 van Stoffel Vandoorne. Het Britse team hoopte op een betere start dan gisteren maar helaas. Onze landgenoot ondervond al dadelijk problemen tijdens de installatieronde. Eerder liet Honda weten dat de vorm van de nieuwe olietank de reden was van Alonso's zeven uur durende inactiviteit gisteren. Het was dan ook niet zo verrassend om Stoffel al zo vroeg in de problemen te zien.

Stoffel Vandoorne
Stoffel Vandoorne
Hij haalde uiteindelijk wel de pitstraat maar moest door zijn pitcrew naar de pitbox geduwd worden. Vandoorne kon enkele ogenblikken later opnieuw van start gaan maar maakte in de eerste uren van de sessie slechts een zevental ronden rond. Naderhand slaagde de West-Vlaming er in negentwintig ronden aan elkaar te rijgen om dan kort voor het einde van de sessie noodgedwongen opnieuw de McLaren-box op te zoeken. Daar besloot het team tot een nieuwe motorwissel over te gaan.

Lance Stroll
Lance Stroll
De Rumbekenaar was niet de enige die problemen kende. Lance Stroll tolde rond met zijn Williams FW40 en veroorzaakte voor het uur de eerste rode vlag. Hij kon zijn weg vervolgens verder zetten en terug naar de pits rijden. Ook de andere rookie,  Antonio Giovinazzi die de gekwetste Pascal Wehrlein vervangt bij Sauber, draaide de C36 in de verkeerde rijrichting, eveneens zonder ernstige gevolgen. Maar lang zou het niet duren voor de jonge Italiaan de pits indook. Een motorwissel hield hem voor de rest van de ochtend in de garage.

Kimi Räikkönen
Kimi Räikkönen
Renault kende een voormiddag om te vergeten. Aanhoudende problemen met de RS17 hield Jolyon Palmer tot vijf minuten voor het einde van de sessie weg van het circuit. Het zijn al wel  teleurstellende dagen geweest voor de Franse constructeur. Toro Rosso mist de snelheid en Red Bull Racing mist  kilometers op zijn teller. Een contrast met de motoren van rivalen Mercedes en Ferrari, die wél sterk voor de dag komen. Kimi Räikkönen nam vandaag het stuur van de Ferrari SF70-H en liet wederom zien dat het Italiaanse team in goede doen is. Door de Britse omroep Sky Sports F1 werd hij in de nieuwe bolide al snel omgedoopt naar 'the Finn with the fin'.

Lewis Hamilton
Lewis Hamilton
Over vinnen gesproken: er stond geen haaienvin op de Mercedes deze keer, maar de T-vleugel was wel anders: een dubbele. Hamilton¨beëindigde zijn werkdag, teamgenoot Bottas neemt deze namiddag over, met een knappe 1:20.983 op de klok. De snelste tijd dusver maar wel geklokt op de zeer zachte Pirelli rubbers: de super softs. Räikkonen eindigde de ochtend op P2, gevolgd door de Force India van Esteban Ocon op P3. Ocon veroorzaakte net voor tijd nog een rode vlag toen zijn bolide voor bocht 10 tot stilstand kwam. Landgenoot Vandoorne werd uiteindelijk achtste in zijn McLaren-Honda.

Uitslag ochtendsessie Wintertests Barcelona dag 2


1) Lewis Hamilton, Mercedes, 64 ronden, 1:20.983;
2) Kimi Raikkonen, Ferrari, 47 ronden, 1:22.831;
3) Esteban Ocon, Force India, 27 ronden, 1:23.045;
4) Max Verstappen, Red Bull, 29 ronden, 1:23.212;
5) Kevin Magnussen, Haas, 32 ronden, 1:24.523;
6) Daniil Kvyat, Toro Rosso, 44 ronden, 1:25.012;
7) Lance Stroll, Williams, 12 ronden, 1: 26.040;
8) Stoffel Vandoorne, McLaren, 29 ronden, 1:26.201;
9) Antonio Giovinazzi, Sauber, 2 ronden, geen tijd;
10) Jolyon Palmer, Renault, 1 ronde, geen tijd.

Foto's: Georges De Coster



Dit artikel werd gepubliceerd door Ronald Ooms in Formule 1 op dinsdag 28 februari 2017.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons