van der Horst

WK Rallycross: Mettet: Wereldsterren garant voor intense en spectaculaire races

FIA World Rallycross Championship
FIA World Rallycross Championship
In juli zullen alle ogen van de autosportliefhebbers gericht zijn op de komst van het nieuwe FIA Wereldkampioenschap Rallycross, gepresenteerd door Monster Energy, en dit op het circuit Jules Tacheny in Mettet. België heeft de unieke kans om wereldsterren van de autosport zoals Petter Solberg en Jacques Villeneuve te verwelkomen. Tienduizend toeschouwers worden verwacht op 12 en 13 juli in Mettet.
  • De Swert Opticiens

De snelst groeiende tak in de autosport

De FIA heeft geen fout gemaakt afgelopen november. Toen kondigde FIA president Jean Todt de oprichting aan van een nieuw Wereldkampioenschap Rallycross. De Engelse promotor IMG mag opnieuw zijn kunnen tonen, dit na het succesvol organiseren van het EK Rallycross in 2013. Deze discipline kent een toenemende groei sinds de overstap naar wereldniveau en grote fabrikanten als Ford en Peugeot hebben dit goed begrepen: zij besloten om nog meer te investeren.

Jacques Villeneuve aan de start

Een paar dagen geleden kwam er nieuws dat de hele autosportwereld beroerde: Jacques Villeneuve zal deelnemen aan alle manches van het wereldkampioenschap en natuurlijk ook Mettet! De voormalig F1 wereldkampioen en kampioen Indycars (waaronder een overwinning in de Indianapolis 500) heeft een overeenkomst gesloten met Albatec Racing en zal aantreden met een Peugeot 208. Jacques Villeneuve is een veelzijdig piloot met een ongelooflijk palmares: F1 wereldkampioen in 1997, vice-wereldkampioen in 1996, Indycars kampioen in 1995, 2e in de 24 uur van Le Mans, en deelname in de NASCAR en Andros Trophy.

In tegengestelde richting

Grote première op het circuit Jules Tacheny is dat de deelnemers in omgekeerde richting zullen rijden met als eerste bocht de Paquay, net voor de immense natuurlijke tribune, waar het drummen geblazen zal zijn. Vervolgens duiken de piloten Florennes in, om dan af te remmen naar een belangrijk deel onverhard: show gegarandeerd op deze plaats. Maar de plaats die de rijders het meeste vrezen bevindt zich net na het uitkomen van de Mertens bocht waar er, na een lange klim, een spectaculaire blinde jump ligt op weg naar de finish.

Een format, kort, intens en spectaculair.

Het format van de races in Rallycross is de sleutel tot het succes. Geen verloren momenten, korte races maar des te spectaculairder. Met niet minder dan vijf auto’s aan de start is het doel van de piloten om een ticket te bemachtigen voor de halve finales en de finale (waar zes wagens in deelnemen). Zij moeten dus alles geven en geen fouten maken willen zij de grote finale bereiken.

Rallycross? Supercars met de geur van Groep B

Rallycross supercars roepen herinneringen op bij de gepassioneerde fan: in vele opzichten leunen zij heel dicht aan bij de monsters van de Groep B die begin jaren 80 te zien waren in de rally wereld. Auto’s met motoren tot 2 liter, turbo charged, vierwielaandrijving en 600 pk … . Nu krijgen we Peugeot 208, Citroën DS, Hyundai i20, VW Polo, Audi A1, Ford Focus … te zien.

De ervaring van Mettet Motor

Door de organisatie van de Superbiker, de wereldwijde standaard voor Supermoto, heeft Mettet Motor een solide ervaring in het organiseren van grote evenementen. De werken aan het circuit zullen binnenkort starten, oa. het aanleggen van de onverharde secties.

De toegangsprijs in voorverkoop is 35€

De lancering is gepland voor 1 maart, aan de prijs van 35€ (normaal 50€) via www.mettetrx.com

Mettet RX press



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Rallycross op dinsdag 18 februari 2014.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons