van der Horst

Woon zelf de Grote Prijs van Abu Dhabi bij met een exotische luxereis!

Yas Marina - Yas Viceroy Hotel
Yas Marina - Yas Viceroy Hotel
Footprints en Etihad Airways zetten een unieke samenwerking op poten om een aantrekkelijk 6-daags programma rond de GP Formule 1 van Abu Dhabi te lanceren. Nu de West-Vlaming Stoffel Vandoorne voor het McLaren team rijdt is de Belgische belangstelling voor de formule 1 enkel maar groter geworden. En zeg nu zelf, de finale van het Formule 1 seizoen 2017 bijwonen op een exotische locatie waar attracties als Ferrari World en Yas Waterworld vlakbij liggen, zal elke sportliefhebber met een jong hart doen watertanden.

Abu Dhabi, meer dan een oliestaat

Abu Dhabi is een stad in volle beweging. Mede dankzij ‘s werelds rijkste oliereserves, heeft de regio een paar jaren geleden een prestigieus ontwikkelingsprogramma opgezet met de bedoeling Abu Dhabi véél méér te laten zijn dan een oliestaat. Eén van de juwelen werd het 5,55 kilometer lange Yas Marina Circuit, dat in 2009 werd ingehuldigd tijdens de allereerste GP Formule 1 van Abu Dhabi. Winnaar toen was Sebastian Vettel (Red Bull). Het was tevens de eerste twighlight race voor Formule 1, waarbij een krachtige verlichting  voor een naadloze overgang van dag naar nacht zorgde.
 
Het Yas Marina Circuit ligt aan het spectaculaire Yas Island en is een prachtig voorbeeld van modern Formule 1 design. Er worden topsnelheden gereden van 325 km/u aan een gemiddelde snelheid van 190 km/u. Het is ook één van de weinige circuits op de F1 kalender waar wordt geraced tegen de richting van de klok.
 
De schilderachtige ligging van het circuit aan de hippe jachthaven kan gerust concurreren met Monaco en Singapore. Ook heel speciaal is het innovatieve ontwerp van het iconische 5-sterren Yas Viceroy Abu Dhabi Hotel, dat zich deels uitstrekt over het circuit, deels over het water en dan is er nog de 60 meter hoge Sun Tower met onvergetelijk uitzicht op het circuit.
 
Alle hoofdtribuneplaatsen zijn overdekt om de toeschouwers te beschermen tegen de hete woestijnzon en het state-of-the-art pitgebouw beschikt over 40 pitruimtes met airconditioning.
 
Abu Dhabi belooft in ieder geval op 25 en 26 november 2017 met zijn spannende haarspeldbochten weer een spectaculaire race te worden, meteen de laatste in de rij voor het seizoen 2017.

6-daags programma

Sfeerbeeld F1 GP Abu Dhabi 2016
Sfeerbeeld F1 GP Abu Dhabi 2016
Vorig jaar lanceerde Footprints voor de 1ste maal met succes een aantal F1-arrangementen voor Abu Dhabi en Singapore. Dit jaar sloten we een unieke samenwerking met Etihad Airways, het resultaat is een aantrekkelijk 6-daags programma voor de F1-race van Abu Dhabi. Voor de Formule 1 van Singapore en Maleisië gaan we zelfs een combinatieprogramma aanbieden; 2 GP’s in  1 programma, dat wordt smullen voor de liefhebbers.
 
Op 23/11 vlieg je van Brussel naar Abu Dhabi met Etihad Airways. Wij stellen 2 hotels voor: Radisson Blu Hotel Abu Dhabi Yas Island of Yas Viceroy Abu Dhabi.

Onze hotelkeuze

Radisson Blu Hotel Abu Dhabi Yas Island is een idyllisch resort, omgeven door het schitterende blauwe water van de Arabische Golf en op slechts enkele minuten van de jachthaven, Yas Beach en het Ferrari World themapark. Elk van de 397 kamers en suites biedt een prachtig uitzicht op de zee, de Yas Links golfbaan of het Yas Marina Circuit. In elke kamer vindt u een flatscreen tv, badjas en slippers, gratis wifi en privékluis. Je kan kiezen uit een aantal on-site eetgelegenheden waaronder Filini, een eersteklas Italiaans restaurant, het charmante Belgian Beer Café of Assymetri, waar u kan toekijken hoe de chefs de verse gerechten bereiden. Twee bars, een buitenzwembad, een uitgebreide wellness en een fitnesscentrum bieden volop mogelijkheden om te ontspannen.
 
Yas Viceroy Abu Dhabi is een opwindend luxehotel op slechts 15 minuten van het centrum van de stad. Met haar schitterende locatie - half op het land en half op het water, met uitzicht op de Yas Marina en het Yas Marina Circuit beleef je in dit hotel ongetwijfeld een onvergetelijke vakantie. Alle Deluxe Rooms beschikken over één kingsize bed of twee Europese éénpersoonsbedden, donzen dekbedden en kussens (schuim en hypo-allergeen beddengoed beschikbaar op aanvraag), koffie- en theefaciliteiten, rijkelijk gevulde minibar, high-speed kabel- en wifi internetverbinding, volledig glazen badkamer met een regendouche en een diep bad, aangepaste mood-verlichting, 42-inch LCD-televisie, privé voicemail, privékluis, was- en stomerijservice. Er is een State-of-the-art fitnessruimte, luxueuze spa met 9 behandelkamers en een stoombad, 2 zwembaden op het dak met uitzicht op de zonsondergang, 6 internationale restaurants, lobby patisserie, limousine service, Micro-boutique met speciaal samengestelde cadeaus en accessoires, toegang tot Yas Beach.
 
Abu Dhabi
Abu Dhabi
Op 24 november ontdek je de belangrijkste hoogtepunten van het kosmopolitische naburige emiraat Dubai. Te beginnen bij Dubai Creek en het Dubai Museum dat is ondergebracht in het 18de eeuwse Fahidi Fort, wandeling door de oude wijk Bastakiya met zijn kronkelende straten en huizen met windtorens. Per boot steek je de Dubai Creek over, snuif je de geuren op van de kruiden- en specerijenmarkt. Verder langs de goudsouk en naar de kleurrijke textielmarkt. Vervolgens naar het ‘moderne Dubai’, te beginnen bij het hoogste gebouw ter wereld, de Burj Khalifa, natuurlijk per lift. Op een hoogte van 828 meter geniet je een fantastisch zicht over Dubai en de verre omgeving. Vervolgens naar het eiland Palm Jumeirah, het grootste kunstmatig aangelegd  eiland ter wereld.
 
Op 25 november maak je kennis met de hoofdstad van de Verenigde Arabische Emiraten, Abu Dhabi. Je rijdt langs lanen met gebouwen die, zacht uitgedrukt, uitgesproken architecturale buitenbeentjes zijn en langs de befaamde Corniche. De Sheikh Zayed Grand Mosque is de grootste moskee van de emiraten met prachtige kroonluchters en ’s werelds grootste tapijt met meer dan 2 miljoen knopen. In de Heritage Village duik je het verleden in met de traditionele ambachten en markten.
 
Op die dag begint het spektakel rond de F1-Race op het Yas Marina Circuit met om 17u de kwalificatierondes om de pole position te bepalen. ’s Avonds zijn er ‘after race’ activiteiten gepland zoals een concert of optreden van een gekende artiest.
 
26 november wordt een echte fun hoogdag, groot en klein kan zich uitleven in ‘Ferrari World Abu Dhabi’ en ‘Yas Waterworld’. Daarna volgt hét hoogtepunt van de reis: om 15u30 de Drivers Track Parade, om 16u45 de Etihad Air Show boven het circuit, gevolgd door de finale van de Formule 1 Race van Abu Dhabi om 17u! Deze eindigt in de vooravond. Ook dan kan je nog genieten van een concert of optreden.
 
27 november mag je klant zelf invullen: uitslapen, shoppen, genieten van de faciliteiten van het hotel of verder op ontdekking gaan. Op 28 november vliegen we in de vroege ochtend terug naar Brussel.

Prijs

Prijs per persoon voor dit arrangement op basis van 2 personen in 1 kamer in de Radisson Blu Yas Island (Standard Room): 4.635 €.
In Yas Viceroy Abu Dhabi (Standard Room): 8.820 €.
 
Stoffel Vandoorne
Stoffel Vandoorne
Deze prijs omvat: 4 nachten verblijf in het gekozen hotel (ontbijt), late check-out op 27 november zodat je klanten maximaal van het comfort van hun kamer kunnen genieten vooraleer naar de luchthaven te worden gebracht voor hun terugvlucht, privé luchthaven-transfers, 2-dagen Abu Dhabi Hill tickets (inclusief de after race concerten), privé track-transfers 25 & 26 november, privé excursie naar Dubai met lokale Engelstalige gids, privé stadsbezoek aan Abu Dhabi met Engelstalige gids, toegangsticket voor Ferrari World Abu Dhabi en Yas Waterworld en de vlucht h/t met Etihad. Deze prijzen zijn geldig onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wil je meer activiteiten volgen op het circuit op 26 november, kan je ook bij ons terecht voor een aangepast ticket.

Stoffel Vandoorne
Om de hype rond onze Belgische piloot Stoffel Vandoorne helemaal volledig te maken ontvangen onze klanten bij vertrek naar Abu Dhabi een McLaren Honda Official 2017 Stoffel Vandoorne Cap cadeau om voluit te gaan supporteren. Footprints volgt de races op de voet en zal erover berichten via de sociale media kanalen.
 
Alle info bij je vertrouwde reisagent, orient@footprints.be en www.footprints.be

Footprints - Foto's: Georges De Coster, Racing International Photography & Martijn Wouters



  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons