van der Horst

Loheac: Laatste race voor Nitiss bij ALL-INKL.COM Muennich Motorsport

Reinis Nitiss - Ford Fiësta Supercar
Reinis Nitiss - Ford Fiësta Supercar
Komend weekend wordt de achtste manche voor het wereldkampioenschap Rallycross verreden. Voor Reinis Nitiss wordt dit de laatste race bij zijn huidige werkgever René Munnich.
Podium Lohéac SuperCar - Solberg-Nitiss-Hansen
Podium Lohéac SuperCar - Solberg-Nitiss-Hansen
In 2013 stak Nitiss zijn neus aan het venster in het EK Rallycross en won zes van de negen races in de Super1600. In 2014 ging de Let een stap hoger en promoveerde naar het World RX met een Ford Fiësta van Olbergs MSE Team. Hij wist te winnen in Noorwegen en werd op zijn achttiende de jongste winnaar ooit. Hij werd derde algemeen in het kampioenschap, bleef bij het team in 2015 en eindigde dat jaar roemloos zevende in het kampioenschap.

Vanaf 2016 verhuisde Nitiss naar het Duitse ALL-INKL.COM Muennich Motorsport, maar met een voorlopige vijftiende plaats is het verhaal met de Seat Ibiza voorlopig niet succesvol genoeg voor de getalenteerde youngster en komt er een einde aan de samenwerking na de Franse manche van komend weekend.

Foto's: Johnny Loix



Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in FIA World Rallycross Championship op woensdag 31 augustus 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Frankrijk.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons