van der Horst

World Solar Challenge: Spannend duel in WK-Australië, Belgisch en Nederlands team strijden om leidersplaats

Innoptus Solar Team
Innoptus Solar Team
Het Innoptus Solar Team bleef vandaag aan de leiding in de Bridgestone World Solar Challenge, het WK voor zonnewagens dat plaatsvindt in Australië. Hun achtervolgers, het Team uit Twente, kon een deel van hun achterstand goedmaken en strandt op slechts 24 kilometer van de Belgen. De komende twee dagen zullen beide teams alles op alles zetten om de felbegeerde wereldtitel mee naar huis te nemen.
Inhaalrace
 
De studenten van de KU Leuven konden vandaag met hun zonnewagen, de Infinite, op kop blijven. Het team uit Twente begon vandaag aan een inhaalrace. Hierdoor eindigen de Belgen de dag met een voorsprong van slechts 24 kilometer. Met nog 884 kilometer te gaan tot de finish in Adelaide belooft het de komende dagen een spannende strijd te worden tussen de Belgen en de Nederlanders. Ook het team uit Delft volgt op de voet, op een afstand van 90 kilometer.
 
Zijwinden
 
Vandaag legden de ingenieursstudenten een deel van het traject tussen Alice Springs en Coober Pedy af. Dit deel van het traject staat bekend als 'zeer uitdagend'. In het verleden moesten hier al enkele deelnemers afhaken nadat ze door de sterke zijwind van de baan raakten. De Belgen konden vandaag hun roterende vin handig gebruiken om deze gevreesde passage goed door te komen. Deze vin verbetert niet alleen de stabiliteit van de wagen, maar vermindert ook het energieverbruik dankzij het zeileffect. De bespaarde energie zal van pas komen in de komende dagen, wanneer ze zich klaarmaken voor de eindsprint van de wedstrijd.
 
Vooruitblik
 
De komende dagen beloven heel spannend te worden. De aanvoerders van het klassement zullen het elkaar niet makkelijk maken. Met nog 884 kilometer te gaan voor de finish in Adelaide is alles nog mogelijk. Het team gelooft in hun strategie en kijkt uit naar de voordelen die deze in de komende dagen zal opleveren. De studenten verwachten donderdag over de finish te rijden.

Innoptus Solar Team
 



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Varia op dinsdag 24 oktober 2023.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons