van der Horst

WRC Mexico: Neuville houdt podiumstek vast

Kris Meeke - Citroën C3 WRC
Kris Meeke - Citroën C3 WRC
Na 17 van de 19 proeven heeft Thierry Neuville een podiumplaats binnen handbereik in de rally van Mexico, manche drie van het WRC. Kris Meeke leidt nog steeds na dag twee.
  • LTF
Het ziet er naar uit dat de derde manche opnieuw door een andere constructeur zal gewonnen worden. Monte-Carlo ging naar Sebastien Ogier en Ford, Zweden naar Jari-Matti Latvala en Toyota en Mexico lijkt naar Citroën te gaan. Kris Meeke telt een halve minuut voorsprong op Sebastien Ogier en ruim een minuut op Thierry Neuville.

WK-leider Jari-Matti Latvala blijft voorlopig zevende, maar lijkt de zesde stek van teamgenoot Juho Hänninen te grazen te nemen.

In WRC2 blijft het nagelbijten. Er zitten slechts twee tellen tussen Pontus Tidemand in zijn Skoda Fabia R5 en Eric Camilli in zijn Ford Fiesta R5. De Zweed trekt voorlopig aan het langste eind.

Foto: Citroën Racing



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op zondag 12 maart 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Mexico.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons