van der Horst

WRC Mexico: Neuville scoort podium, Meeke wint

Kris Meeke - Citroën C3 WRC
Kris Meeke - Citroën C3 WRC
Thierry Neuville heeft zondag een podiumplaats veroverd in de rally van Mexico, de derde manche van het WRC. De Belg moest enkel Sebastien Ogier en eindwinnaar Kris Meeke laten voorgaan.
  • Dreamdrive
Na de mechanische problemen van vrijdag heeft Neuville (Hyundai i20) er alles uitgehaald wat er in nog in zat. Na de opgaves in Monte-Carlo en Zweden bleef Neuville afgelopen weekend foutloos en scoorde zo een knappe podiumplaats voor Hyundai, het eerste podium voor de Koreaanse constructeur in 2017. Neuville graaide ook nog de vijf punten mee van de Power Stage.

Voor eindwinst kon de Oostkantonner niet mee strijden. Kris Meeke (Citroën C3) nam vrijdag de leiding op de eerste echte proef en stond die niet meer af. Hij maakte het zich wel nog moeilijk door in de laatste hectometers nog even van de baan te sukkelen.

Na drie manches wisten zowel Ford, Toyota als Citroën al een wedstrijd te winnen. Sebastien Ogier (Ford Fiesta) kon het tempo afgelopen weekend niet volgen van de Brit en eindigde op ruim een halve minuut, maar de Fransman doet wel een goede zaak in de WK-tussenstand.

In WRC2 trok de Zweed Pontus Tidemand in zijn Skoda Fabia R5 aan het langste eind. Hij haalde zondag na een ijzingwekkende strijd alsnog vrij gemakkelijk winst, ten nadele van Eric Camilli (Ford Fiesta R5).

Foto: WRC.com



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op zondag 12 maart 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Mexico.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons