van der Horst

WRC's verder naar uitgang gewezen in BRC '17

Chris Van Woensel - Mitsubishi lancer WRC5
Chris Van Woensel - Mitsubishi lancer WRC5
RACB Sport is er (vrij) snel bij met hun reglement voor het Belgische Rallykampioenschap 2017. Het gros van de regels wordt behouden, al worden de WRC-wagens steeds nadrukkelijker naar de uitgang verwezen.
  • St. Paul
Het reglement voor het Belgische Rallykampioenschap 2017 blijft grotendeels behouden. Dat zorgt enerzijds voor continuïteit, anderzijds is er niet tegemoet gekomen aan de vraag van vele piloten om het aantal manches af te slanken. Ook volgend jaar staan er negen wedstrijden op de kalender met de Haspengouw als traditionele seizoensopener op 25 februari. De Condroz Rally sluit al even traditioneel af, in het openingsweekend van november. De teams kunnen net zoals dit jaar acht rally's in rekening brengen, waarvan de zeven beste resultaten in acht zullen worden genomen.

Ook dit jaar trekken de organisatoren de kaart van de R5-wagens. Meer zelfs, het reglement voor WRC's wordt opnieuw verstrengd. Zo worden de punten voor het algemeen klassement niet langer in rekening gebracht. Ook de maatregel rond "prioritaire" piloten blijft behouden waarbij rijders die de jongste drie jaar een BRC-manche wonnen of de jongste vijf jaar kampioen reden, in 2017 niet mogen starten in een WRC-wagen. Dat is vooral voor Chris Van Woensel, die dit jaar de Omloop van Vlaanderen won, slecht nieuws. CVW is dus met zijn Lancer WRC niet langer welkom in het BRC, tenzij hij een hiaat in het reglement vindt.

Daarnaast zijn er nog twee kleinere veranderingen. Zo wordt het aantal banden per wedstrijd beperkt en in het Junior Kampioenschap moet aangetreden worden met een (te dure?) R2. De R1-wagens krijgen een apart klassement. Dit jaar werd Anthony Dovifat in een R1-wagen Junior Kampioen.



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Belgian Rally Championship op vrijdag 18 november 2016.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons