van der Horst

WSR Spa: Wolfgang Reip vormt team met Sarah Bovy op Renault R.S.01

Renault R.S.01
Renault R.S.01
Nissan GT Academy-rijder Wolgang Reip zal tijdens het World Series by Renault weekend op het circuit van Spa-Francorchamps aan de start komen van de nieuwe spectaculaire merkencup van Renault, de R.S.01 Cup. Reip zal de wagen delen met de Sarah Bovy en alzo komt er bij de première van de R.S.01 Cup een volledig Belgisch team aan de start.
Renault R.S.01
Renault R.S.01
De nieuwe Renault R.S.01 werd verleden week in Ronquières officieel voorgesteld en het lijdt geen twijfel dat de races met deze spectaculaire sportwagen het hoogtepunt zullen vormen van de World Series by Renault manche op het circuit van Francorchamps. De nieuwe merkencup van de Franse constructeur maakt bovendien zijn debuut op de Belgische omloop een niet te missen primeur voor het Belgische publiek.  

Sarah Bovy was de vorige twee jaren nog te zien in het BRCC, maar de Belgische amazone werkt nu aan een comeback in de autosport. De bedoeling was uit te komen in de R.S.01 Cup met een eigen team, maar tijdsgebrek maakte dat Bovy in deze eerste manche aantreedt voor het Spaanse Monlau Competition. "Samen met mijn papa en enkele investeerders werken we al een maand aan een project dat erop gericht is een tweekoppig team voor de Renault R.S.01 samen te stellen", aldus de Brusselse. "Omdat we met tijdgebrek te kampen hadden voor de première en omdat ik deze kans om punten te scoren niet wou laten schieten, zal ik hier deelnemen met het Spaanse team Monlau Competicion. Enkele weken geleden heb ik in Magny-Cours de wagen kunnen uittesten en ik was onder de indruk. Het stroomlijneffect voel je echt heel goed aan. Hoe sneller je door de bocht gaat, hoe beter de auto aan het beton kleeft.”

Wolfgang Reip
Wolfgang Reip
Voor de Belgische manche wordt Bovy bijgestaan door van Wolfgang Reip, de Belg die dit jaar nog de 12 Hours of Bathurst wist te winnen. Met de steun van Renault Sport en Renault België Luxemburg verkreeg hij van zijn werkgever Nissan de toestemming om volgend weekend uit te komen voor het zustermerk van de Japanse constructeur. Reip heeft de gewoonte om snelle GT wagens te besturen en bovendien is de R.S.01 niet helemaal onbekend voor hem, want de wagen is uitgerust met dezelfde motor als de Nissan GT-R. Wolfgang Reip: "Ik wil Renault Sport en de Belgische importeur ervoor bedanken dat ze mij deze unieke kans hebben geboden. Maar ook Nissan, omdat ze mij vrijgemaakt hebben voor dit evenement. Dat bevestigt de goede samenwerking tussen beide grote constructeurs. Deze deelname is voor mij een nieuwe mijlpaal in mijn carrière. Het zal een enorme uitdaging zijn de wagen te ontdekken tijdens de eerste vrije oefenrondes vrijdag, een uitdaging waar ik erg naar uitkijk. Het feit dat ik het stuur zal kunnen delen met Sarah, die ik al jaren ken, werkt nog extra motiverend. Ik vind deze Renault echt fantastisch. En ik ben er zeker van dat hij aan de verwachtingen zal voldoen. We gaan ervan genieten."

Foto's: Georges De Coster & Martijn Wouters



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op vrijdag 22 mei 2015.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons