van der Horst

WTCC-kalender 2017 krijgt vorm

WTCC keert terug naar Monza
WTCC keert terug naar Monza
De geruchtentrommel draaide traditiegetrouw op volle toeren ter gelegenheid van de laatste WTCC-meeting in Qatar. Steevast komt hierbij ook de kalender voor volgend seizoen aan bod. Het ontwerp dat overigens al een tijdje achter de schermen circuleerde omvat toch enkele verrassingen. Hoewel een en ander uiteraard nog door de FIA Motorsport Council dient geofficialiseerd lijkt het zeker dat de manches in Le Castellet, op de Slovakia Ring en in het Thaise Buriram worden geschrapt. Met Monza en Macau keert het WTCC evenwel terug naar zijn roots.
  • Dreamdrive
Terug naar de roots met Monza en Macau
Terug naar de roots met Monza en Macau
Het WK voor toerwagens ondergaat volgend jaar een heuse metamorfose met het vertrek van constructeurs Citroën en Lada. En dat vertaalt zich ook deels naar de kalender voor 2017. Nu Citroën niet langer van de partij is hoeft de trip naar Zuid-Frankrijk voor WTCC-patron François Ribeiro niet meer. Circuit Paul Ricard ruimt dan ook plaats voor het Italiaanse Monza, tot 2013 een vaste waarde op de kalender. Verwonderlijk betekent het plotse vertrek van Lada niet het einde van de Russische manche op de Moscou Raceway.

De meeting op de Slovakia Ring temidden het Slovaakse platteland daarentegen wordt ingeruild voor Macau. Het WTCC reed er laatst in 2014 maar diende plaats te ruimen voor Marcello Lotti's nieuwe TCR International Series. TCR verkoos evenwel niet langer in Macau te rijden zodat niets een terugkeer naar de roemruchte stratenrace in de weg staat. Dat de Thaise manche in Buriram wordt afgevoerd is  geen verrassing nu de meeting reeds in de loop van dit seizoen als gevolg van problemen met de lokale instanties moest worden geschrapt.

 Slovakia Ring
Slovakia Ring
Met het schrappen van Buriram telde de kalender dit jaar slechts elf in plaats van twaalf meetings en hoewel er geruchten circuleren over een mogelijke derde Chinees weekend (naast Shanghai en Macau), wordt verwacht dat dit ook in 2017 het geval zal zijn.

Net als twee jaar geleden zou Marrakech in 2017 de WTCC-dans openen. Volgt dan de Europese toer met haltes in Monza, op de Hungaroring, de Nürburgring-Nordschleife, in Moskou en vanzelfsprekend Vila Real. Van Portugal gaat het na het zomerreces opnieuw naar het Argentijnse Termas de Rio Hondo, Motegi in Japan en het Chinese Shanghai. Een korte vakantie in het Verre Oosten lijkt geen optie want pas in november strijkt de karavaan er neer in Macau waarna de titelstrijd andermaal in de Qatarese hoofdstad Doha wordt beslecht.

Foto's: Hans van Onsem
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Championship op zaterdag 26 november 2016.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons