van der Horst

Yvan Muller toch van de partij dit weekend in Le Castellet

Yvan Muller - Citroën Racing
Yvan Muller - Citroën Racing
Regerend WTCC-kampioen Yvan Muller kende geen te beste seizoenstart in de straten van Marrakech. De Fransman maakte een foutje in kwalificatie en vertrok hierdoor in race 1 pas als vierde achter zijn stalgenoten Jose Maria Lopez en Sebastien Loeb en Tom Chilton. In gesloten formatie ging het daarin richting finish zonder dat er ook ernstige uitrempogingen te noteren vielen. Twijfelachtig dus of de drie musketiers hun vrije gang mochten gaan dan wel de rangorde na bv. de eerste bocht moesten respecteren. Wat er ook van zij met een derde plaats en een opgave na de crash met Tom Coronel kijkt de man uit de Elzas reeds tegen een achterstand van 31 punten op Lopez en 30 punten op Loeb aan. Daarenboven werd er, gezien de schade aan zijn C-Elysée, getwijfeld of ie dit weekend wel aan de start van het tweede WTCC-weekend in Le Castellet zou staan. Citroën Racing gaf vanmiddag echter mee dat Muller's wagen zo goed als zeker tijdig hersteld zal zijn.

340e4300bd31a274a2faf3b07c85b3b4dd80de4a.jpg
Met amper vier dagen tussen het einde van de Marrakech-meeting en de voorafgaande test in Le Castellet wacht het hele Citroën Racing Team bitter weinig tijd om Muller's wagen rijklaar te krijgen voor dit weekend. Pas wanneer de trailer met de wagens na een tocht van 2500 km en de overtocht van de Middellandse Zee in de Var aankomt, kunnen de mecaniciens zich op de wagen storten.

"De schade lijkt indrukwekkend, maar gelukkig werd het chassis zelf niet geraakt zodat we de wagen op tijd rijklaar zullen krijgen" bevestigt technisch directeur Xavier Mestelan. "Het is absoluut de bedoeling dat Yvan over topmateriaal beschikt om met gelijke wapens ten strijde te kunnen trekken. Dit betekent weliswaar niet dat we daarom minder aandacht zullen besteden aan de voorbereiding van de beide C-Elysée van Jose Maria en Sebastien want spijts het vele testwerk dat we in de aanloop naar het seizoen hebben verzet, bevinden we ons nog in een aanvangsfase waarin we de auto nog lang niet hebben doorgrond".

Yves Matton - Citroën Racing
Yves Matton - Citroën Racing
Ook Citroën Racing-patron Yves Matton blijft met beide voeten op de grond. "Ik hoop werkelijk dat Yvan in de toekomst meer geluk heeft en dat ook hij van het succes mag proeven. Ook al domineerden we dan in Marrakech,we hebben nog veel te leren en het lijdt geen twijfel dat de concurrentie snel vooruitgang zal boeken. Enige nederigheid is hier dan ook op zijn plaats" aldus onze landgenoot.

Foto's: Citroën Racing




Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Championship op dinsdag 15 april 2014.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons