van der Horst

Yvan Muller wordt testrijder voor Polestar Cyan Racing

Yvan Muller: testrijder bij Polestar Cyan Racing
Yvan Muller: testrijder bij Polestar Cyan Racing
De test die meervoudig WTCC-kampioen Yvan Muller enkele weken geleden samen met het Zweedse Polestar Cyan Racing verrichtte krijgt - geenszins onverwacht - een staartje. De Elzasser smoorde weliswaar de geruchten over een mogelijke come back als rijder voor Volvo in de kiem, maar vandaag blijkt dat hij vanaf dit seizoen de rol van ontwikkelingsrijder en senior advisor bij het Zweedse team voor zijn rekening neemt.
Muller vevoegde het team in januari en was betrokken bij alle testsessies die Polestar Cyan Racing sindsdien met de Volvo S60 Polestar TC1 afwerkte. Daarbij werkte hij nauw samen met rijders Thed Björk, Néstor Girolami en Nick Catsburg en ontfermde zich ook over andere facetten van het ontwikkelingswerk.

"Hier ben ik blij om" aldus Christian Dahl, CEO van Cyan Racing. "Geen enkele toerwagenpiloot heeft meer ervaring in huis dan Muller en hij is een belangrijke aanwinst voor het team. Hoewel we nog maar sinds kort samenwerken is de geboekte vooruitgang reeds merkbaar. Momenteel is het zo dat hij niet voor ons gaat racen maar zich focust op test- en ontwikkelingswerk". 

Muller zal alvast voor Polestar present tekenen ter gelegenheid van de officiële pre saison-test in Monza op 14 en A5 maart eerstkomend.

Foto: Polestar Cyan Racing
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Championship op dinsdag 7 maart 2017.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons