van der Horst

Zandvoort: Farfus en RBM op pole - Martin mooi vierde

Augusto Farfus - BMW Team RBM
Augusto Farfus - BMW Team RBM
Augusto Farfus zorgde vanmiddag in Zandvoort voor de eerste pole van BMW van dit seizoen. De Braziliaan was tijdens de twintig minuten durende sessie de beste in zijn door het team van Bart Mampaey geprepareerde BMW, gevolgd door liefst drie merkgenoten, waaronder onze landgenoot Maxime Martin. Voor Farfus was het trouwens geleden van de race op de Nürburgring in 2013 dat hij nog eens helemaal vooraan mocht starten.
  • LTF
Maxime Martin - BMW Team RMG
Maxime Martin - BMW Team RMG
Regerend kampioen Marco Wittmann en Antonio Félix da Costa zetten zowaar dezelfde tijd neer, maar eerstgenoemde zette deze eerder in de sessie neer en mag zijn auto dus naast die van Farfus op de eerste startrij parkeren voor de wedstrijd straks om 18u. Da Costa deelt dan weer de tweede rij met Maxime Martin, die een kwartet BMW's vooraan afsluit. Hij wordt gevolgd door Gary Paffett in de Mercedes en de Audi van Jamie Green. Timo Glock deelt de vierde startrij met de tweede RBM-BMW van Tom Blomqvist.

Farfus prees na de sessie zijn Belgische team: "We hebben een goede balans in de auto vandaag, dit geeft mij een goed gevoel. De baan werd de hele tijd beter, ik kon op het einde een hele goed tijd rijden, ik ben gelukkig."

--- Uitslag DTM kwalificatie zaterdagrace Zandvoort 2015 (PDF) ---

Foto's: Arne Simons



Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Deutsche Tourenwagen Masters op zaterdag 11 juli 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting DTM Zandvoort.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons