van der Horst

Zandvoort: Audi op pole - Vervisch negende

Land Motorsport - Audi R8 LMS
Land Motorsport - Audi R8 LMS
Conor De Phillippi en Christopher Mies zetten vanochtend tijdens de kwalificaties in de duinen van Zandvoort hun titelaspiraties nog wat kracht bij door in hun Land Motorsport Audi R8 LMS de pole te pakken voor de eerste wedstrijd die later vandaag wordt afgewerkt. De Amerikaan was vier honderdsten van een seconde sneller dan titelverdediger Sebastian Asch in de Zakspeed Mercedes-AMG GT3, de tweede startrij wordt volledig ingenomen door Porsche's, Robert Renauer (Herberth Motorsport) was ietsje sneller dan het exemplaar van David Jahn (Küs Team75 Bernhard). Ondanks alle heisa over een nadelige Balance of Performance voor de Audi's staat er dus toch een R8 LMS op de pole.
Frédéric Vervisch & Laurens Vanthoor
Frédéric Vervisch & Laurens Vanthoor
De tweede Montaplast by Land Motorsport Audi, in handen van Frédéric Vervisch, realiseerde de negende tijd. Vervisch is meteen de enige Belg aan de start in Zandvoort na de schorsing van APR Motorsport, het team waarvoor ook Laurens Vanthoor uitkwam. De start van de zaterdagrace staat gepland om iets over 13u.

--- UITSLAG ADAC GT RACE 1 QUALIFYING (PDF) ---

Foto's: Arne Simons



Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in ADAC GT Masters op zaterdag 20 augustus 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zandvoort ADAC.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons