Zandvoort: Europese GT4 titel voor Jörg Viebahn en Peter Terting

Jörg Viebahn/Peter Terting - Porsche Cayman PRO4 GT4
Op het circuit van Zandvoort vond dit weekend de finale plaats van de GT4 European Series. Er stonden zondag twee races op het programma maar na de eerste wedstrijd lag de titel al vast, Jörg Viebahn en Peter Terting hadden met een achtste plaats genoeg punten bijeen gesprokkeld om zich tot kampioen te kronen. De zege in race 1 was voor de KTM X-Bow van Mads Siljehaug en Maciej Dreszer, later op de dag behaalde de Racing Team Holland by Ekris Motorsport M4 van Simon Knap en Rob Severs een eerste overwinning.
  • Prospeed Competition
Racing Team Holland by Ekris Motorsport - M4 GT4
Ricardo van der Ende nam met zijn M4 bij de start van Race 1 de leiding, maar al snel diende de race onderbroken te worden na een zware crash van de KTM van Lennart Marioneck. Na de herstart wist van der Ende de leidersplaats te behouden en na de pilotenwissel lag de wagen met nu Bernhard van Oranje aan het stuur nog steeds op kop. Maar naargelang de wedstrijd vorderde kwam Mads Siljehaug steeds meer terug op de leider. In de voorlaatste ronde ging de Noor voorbij de oranje BMW en kwam als eerste over de lijn voor de M4’s van Van Oranje en Severs. De Aston Martin van Moore/Strandberg finishte als vierde voor de Maserati van Anselmi/Zamparini. Damien Dupont en Jérôme Demay eindigden net buiten de top vijf. Jamie Jason Vandenbalck kwam samen met Laura Kraihamer niet verder dan de 24ste plaats, Naomi Schiff die een KTM deelde met Caitlin Wood pakte de 21ste plaats.

Damien Dupont/Jérôme Demay - Aston Martin Vantage
In de tweede  race stond er geen maat op de Ekris M4’s, Van Oranje en Severs deelden de eerste startrij, namen resoluut de kop van de wedstrijd en Knap en Van der Ende mochten de dubbel veilig stellen. Na de stops wist de Maserati van Luca Anselmi zich nog tussen de twee M4’s te nestelen maar de Italiaan kreeg een drive through nadat hij een tik had uitgedeeld aan Van der Ende. DE KTM die de eerste race had gewonnen kwam nu als derde aan de finish. Anselmi/Zamparini werden met hun Maserati nog vierde. De Aston Martin van Damien Dupont en Jérôme Demay werd rond getikt en kwam niet verder dan de 18de plaats, maar toch mocht de Fransman de titel in de AM klasse naar huis meenemen. DE KTM van Jamie Jason Vandenbalck klasseerde zich als twaalfde, de identieke wagen van Naomi Schiff eindigde opniew als 21ste.

Foto's: GT4 European Series

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in FIA GT4 op dinsdag 11 oktober 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Finaleraces.