van der Horst

Zengő Motorsport tekent Mikel Azcona en Jordi Gene

Mikel Azcona & Jordi Gene - Zengo Motorsport Cupra León Competición
Mikel Azcona & Jordi Gene - Zengo Motorsport Cupra León Competición
Na Audi, Honda, Hyundai en Lynk & Co, maakte nu ook CUPRA de namen bekend van alvast twee rijders die onder de Zengő Motorsport-vlag de kleuren van de Spaanse constructeur zullen verdedigen. Zoals verwacht is Mikel Azcona andermaal van de partij, de 24-jarige Spaanse toerwagenbelofte zal binnen het Hongaarse team worden geflankeerd door oudgediende Jordi Gene. Beiden betwisten voor CUPRA zowel de FIA World Touring Car Cup als het PURE ETCR-kampioenschap.
  • St. Paul
Mikel Azcona heeft talent zat. De jonge, nog immer wat impulsieve TCR Europe-kampioen anno 2018, ontpopte zich in zijn debuutjaar al meteen tot één van de WTCR-smaakmakers. Aan het stuur van de PWR Racing Cupra lukte hij in 2019 in Vila Real een eerste zege te behalen en eindigde hij zesde in het eindklassement. Vorig jaar werd hij met de nagelnieuwe Zengő Motorsport Cupra León Competición zevende en lukte hij op MotorLand Aragón een tweede WTCR-zege. De Spanjaard wacht een druk programma, want naast WTCR en PURE ETCR komt hij ook in de TCR Europe-serie aan de start met een door het Russische Volcano Motorsport gerunde Cupra.

Jordi Gene, SEAT-fabrieksrijder in WTCC 2005
Jordi Gene, SEAT-fabrieksrijder in WTCC 2005
Met de 50-jarige Jordi Gene, een veteraan van vele oorlogen, trekt teameigenaar Zoltán Zengő dan weer een uitermate ervaren rijder aan. Gene, een generatiegenoot van Marc Goossens met wie hij nota bene in 1994 in FIA F3000 samenreed bij Nordic Racing, sprokkelde na zijn eenzittercarrière reeds een kwarteeuw toerwagenervaring. Als SEAT-fabrieksrijder reed hij van 2005 tot 2010 in het WTCC en liet hij onderweg drie overwinningen optekenen. Gene krijgt bij Zengő de taak youngster Azcona te flankeren bij diens gooi naar de titel.

"Na twee seizoenen met overwinningen op het hoogste niveau is het thans mijn bedoeling te strijden voor de titel." aldus een ambitieuse Azcona. "Racen met een ervaren rot als Jordi aan mijn zijde moet me in staat stellen het maximum uit de CUPRA Leon Competición te puren, de ideale bolide voor deze serie."

Teambaas Zoltán Zengő is van zijn kant blij dat met Gene een tweede, door CUPRA gesteunde rijder, zijn team vervoegt. "Jordi Gene is ervaren en snel en zal een welgekomen hulp blijken voor zowel het team als voor Mikel. Het is ons doel zowel de rijders- als de teamtitel te winnen. Binnen dit en enkele weken maken we de namen van de beide andere Zengő-rijders bekend", aldus Zengő.

Achter de schermen gaan inmiddels de namen van Bence Boldizs en Pepe Oriola over de tongen als voornaamste kanshebbers op het derde en vierde CUPRA-zitje.

Foto: FIA WTCR & Hans van Onsem



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Cup op maandag 19 april 2021.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons