van der Horst

Zesde winst voor Jan Kopecky in Barum

Jan Kopecky
Jan Kopecky
De Tsjech Jan Kopecky heeft in zijn thuisland voor de zesde keer in zijn carrière de Barum Rally gewonnen. Die telt mee voor het ERC-kampioenschap. De Belg Cédric Cherain werd zevende.
Twee dagen lang streden Jan Kopecky (Fabia R5) en Alexey Lukyanuk (Fiesta R5) een verbeten duel uit. De Tsjech begon met een bonus van slechts vijf seconden aan de slotproef. Lukyanuk probeerde Kopecky nog van winst te houden, maar zijn ultieme aanval eindigde tegen een muurtje. De Rus verloor meer dan tien minuten, en lijkt nu volledig uitgeteld voor de ERC-titel, hoewel ook Kajetan Kajetanowicz geen punten meegraait uit Zlin.

Door de fout van Lukyanuk zet Skoda drie Fabia's op het eindpodium met Thomas Kostka en Jan Cerny. Zij eindigden respectievelijk twee en drie op ruim tweeënhalve minuut.

Cédric Cherain reed een ietwat onzichtbare wedstrijd maar eindigde alsnog zevende in zijn Ford Fiesta R5. Voor de Nederlander Hermen Kobus eindigde de rally zaterdag tegen een boom.

Foto: Skoda Motorsport



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA European Rally Championship op zondag 28 augustus 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Barum Czech Rally.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons