van der Horst

Zolder: Commentaren van de rijders na de hoofdrace

Laurens Vanthoor - Cesar Ramos
Laurens Vanthoor - Cesar Ramos
Laurens Vanthoor was teleurgesteld dat hij zijn thuisrace niet winnend kon afsluiten: "We zijn met onze Audi altijd in het nadeel bij de start, waardoor we heel wat risico's moeten nemen in de eerste bocht. De Lamborghini's reden ons meteen om de oren. Jammer dat ik hier niet heb kunnen winnen, een podium is een podium, ja, maar toch..."
Maximilian Buhk - Maximilian Götz
Maximilian Buhk - Maximilian Götz
Racewinnaars Maxi Buhk en Maxi Götz waren uiteraard wel erg tevreden. Buhk: "Doordat we iets langer hadden gewacht met onze pitstop dan de anderen kon ik enkele rondjes heel hard doorrijden op een vrije baan. Dat in combinatie met een supersnelle pitstop maakt dat we hier vandaag de zege konden binnenhalen." Götz: "Toen ik de auto overnam heb ik meteen heel hard gepusht bij het uitrijden van de pitlane, ik bleef nipt voor de Lamborghini. Gelukkig kon ik hem achter mij houden want zijn banden waren al drie rondjes ingereden. We hebben iets veranderd aan de auto in vergelijking met gisteren en dat pakte dus goed uit!"

Hari Proczyk - Jeroen Bleekemolen
Hari Proczyk - Jeroen Bleekemolen
Jeroen Bleekemolen eindigde tweede in zijn GRT Lamborghini: "Het is hier in Zolder erg moeilijk om iemand te passeren, we zijn toch tweede en we geven ons dus zeker nog niet gewonnen voor titel. Jammer dat we vlak voor het binnenrijden van de pits mee in de remmen moesten gaan omdat Peter Kox in de andere Lamborghini niet binnenkwam en de bocht aansneed. Dat kostte ons een seconde en misschien wel de zege."

Foto's: Niels Vaeck



Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Blancpain GT Sprint op zondag 19 oktober 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Belgian Masters.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons