van der Horst

Zolder: Jean-Karl Vernay en Nathanaël Berthon even snel op testdag

Jean-Karl Vernay - Team Mulsanne
Jean-Karl Vernay - Team Mulsanne
Donderdag konden de deelnemers aan het WTCR al kennismaken met Circuit Zolder gedurende twee oefensessies. Op het einde van de dag voerden Jean-Karl Vernay (Team Mulsanne Alfa Romeo) en Nathanaël Berthon (Comtoyou Racing Audi) de tabellen aan, zij reden beiden een identieke rondetijd in 1:36.771.
Vernay verruilde dit jaar team WRT en Audi voor Team Mulsanne en Alfa Romeo en liet zich al van op de eerste testdag opmerken door de snelste chrono neer te zetten, alhoewel de Fransman er van overtuigd was dat zijn tegenstanders nog niet tot het uiterste gingen. Comtoyou Racing kan het weekend met optimisme tegemoet kijken, Berthon klokte een identieke tijd aan die van Vernay en WTCR-debutant Gilles Magnus reed zich net in de top tien.

Achter de beide koplopers vonden we de vier Münnich Motorsport Hondas met in volgorde Néstor Girolami, Tiago Monteiro, Attila Tassi en Esteban Guerrieri. Nochtans verliep de testdag niet  probleemloos voor het team, zo bracht Guerrieri het grootste deel van de dag door in de pits met technische problemen aan de wagen. Snelste Lynk & Co rijder was Yann Ehrlacher die net Tom Coronel (Comtoyou Racing Audi) en Norbert Michelisz (BRC Lukoil Squadra Corse Hyundai) voorbleef

Foto: Romeo Ferraris
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in FIA World Touring Car Cup op donderdag 10 september 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zolder.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons