van der Horst

Zweedse WestCoast Racing vervoegt Paolo Coloni Racing in TC3 International Series

fc615a32a42c1b9c97b67fa65033cec9cdce306d.jpg
Nadat eerder het nieuw opgerichte Paolo Coloni Racing te kennen gaf in de nieuwbakken TC3 International Series van start te zullen gaan, bevestigde nu ook het Zweedse WestCoast Racing zijn deelname aan de internationale toerwagenserie. Het team van eigenaar Dick Jönsson Wigroth is zinnens drie Honda Civic's in te zetten, gebouwd door JAS Motorsport. West Coast Racing blijft daarnaast ook actief in het Scandinavisch toerwagenkampioenschap.

Het Zweedse WestCoast Racing, in 1994 door Jönsson Wigroth opgericht, is met vijf titels één van de meest succesrijke teams in het STCC, het Scandinavisch toerwagenkampioenschap dat in 2010 uit de samensmelting van het Zweeds (en Noors)- en Deens toerwagenkampioenschap voortsproot.  Dit seizoen legde het BMW-team  uit Halmstad met Fredrik Larsson beslag op de tweede plaats achter kampioen en Polestar-rijder Thed Björk.

Voor zijn deelname aan de TC3 International Series klopt Jönsson Wigroth nu aan bij het JAS Motorsport van Alessandro Mariani. WCR is voor zover we weten het eerste klantenteam van JAS Motorsport dat dus drie Honda Civic's volgens het TC3-reglement zal bouwen. Het team uit Padua is het er uiteraard om te doen om, in navolging van hun rallyactiviteiten, hun knowhow ten gelde te maken door zoveel mogelijk Honda's aan de man te brengen.

Jönsson Wigroth van zijn kant ziet in de door Marcello Lotti opgerichte TC3-serie een zowel voor privérijders als teams betaalbare klasse waarbij nationaal talent met dezelfde wagen kan doorgroeien  naar de internationale serie. "De serie doet in 2015 twaalf fantastische omlopen aan met als bonus drie optredens in een F1-voorprogramma. Een uitgelezen mogelijkheid en een perfecte manier om ons raceprogramma uit te breiden" aldus Jönsson Wigroth.

Een zelfde lofzang hoorden we eerder bij Paolo Coloni, de zoon van Enzo Coloni die gezamenlijk het Scuderia Colini runden, o.m. in F3, F3000 en GP2. Paolo wil na zijn monoposto-ervaring nu ook van het toerwagenwerk proeven en liet hiervoor zijn oog vallen op de TC3 International Series, top van de racepiramide "die regionale en nationale rijders en teams de kans biedt om met het zelfde materiaal door te stoten naar de internationale racescène". In tegenstelling tot WestCoast Racing maakte Coloni evenwel nog niet bekend met welke wagens het team zal aantreden.

Foto: TC3 International Series

 

 




Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in Circuit Internationaal op vrijdag 7 november 2014.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons