van der Horst

12H Bathurst: WRT met BMW-fabrieksrijders Vanthoor en Weerts

Team WRT - BMW M4 GT3
Team WRT - BMW M4 GT3
WRT schakelt over naar BMW en dat zal de concurrentie geweten hebben: het Belgische team heeft vandaag bekendgemaakt dat het zowel de 24 Uur van Dubai als de 12 Uur van Bathurst - openingsrace van het IGTC (Intercontinental GT Challenge) - op zijn kalender heeft genoteerd. Charles Weerts en Dries Vanthoor, benoemd tot fabrieksrijders van BMW, zullen aan het stuur zitten van de M4 GT3.
Er geen gras laten over groeien, heet dat dan. Meteen na het einde van het voorbije seizoen, begon W Racing Team aan het testwerk met de nieuwe BMW M4 GT3. De Duitse bolide zal in 2023 te zien zijn in de IGTC en de GT World Challenge, maar debuteren doet het al over een maand tijdens de 24 Uur van Dubai. Bij dat debuut worden twee wagens ingeschreven.

Over de exacte rijdersbezettingen werd nog niet gecommuniceerd, maar verwacht wordt wel dat Dries Vanthoor en Charles Weerts hun succesvolle samenwerking zullen voortzetten. Beide Belgen werden trouwens benoemd tot fabrieksrijder van BMW. In de GT World Challenge is dat mogelijk met een DTM-kampioen aan hun zijde. De tweede wagen is uiteraard voor Valentino Rossi, met Maxime Martin en Augusto Farfus als coach.
Geen WRT op de Nürburgring
#98 Rowe Racing - BMW M4 GT3
#98 Rowe Racing - BMW M4 GT3
Begin juli mikt BMW op een 25ste overwinning in de 24 Uur van Francorchamps, het hoogtepunt van de GT World Challenge en de IGTC. WRT zal er twee ijzers in het vuur hebben, maar ook Rowe Racing is opnieuw van de partij met twee fabriekswagens. De constructeur uit München zal keuze hebben uit maar liefst twintig fabrieksrijders om de teams samen te stellen.

Tijdens de 24 Uur van de Nürburgring zien we geen M4 van WRT. De twee fabrieksteams in de Groene Hel worden Rowe Racing en RMG.

Foto's: WRT, Arne Simons



Dit artikel werd gepubliceerd door Gregory Deguelde in Intercontinental GT Challenge op donderdag 8 december 2022.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons