van der Horst

12H Sebring: 53 wagens en vijf Belgen aan de start

Start 2021 12 Hours of Sebring
Start 2021 12 Hours of Sebring
De laatste race lijkt al een eeuwigheid geleden, maar volgende week start de Mobil 1 12 Hours of Sebring, de tweede wedstrijd voor het IMSA Weathertech Sportscar Championship, en de race kan rekenen op een mooi startveld. Er zijn namelijk 53 wagens aangekondigd, verdeeld over vijf klassen. Hiermee verliest het maar acht wagens tegenover de opener van het kampioenschap in Daytona. Op de voorlopige startlijst staan er ook vijf landgenoten die de 69ste editie zullen aanvatten.
Meyer Shank Racing - Acura ARX-05
Meyer Shank Racing - Acura ARX-05
Bij de DPi's is het uitkijken naar Meyer Shank Racing. Het team dat in Daytona met de winst ging lopen moest op zoek naar een nieuwe rijder, gezien Helio Castroneves datzelfde weekend een wedstrijd voor de IndyCar Series moet afwerken. Een vervanger vonden ze met niemand minder dan Stoffel Vandoorne. De Rumbekenaar kreeg de kans om de wagen te testen en liet een goede indruk achter. Overigens is hij geen onbekende met Sebring, al zullen de beruchte oneffenheden op het circuit hem wel iets minder bekend zijn. Samen met Tom Blomqvist en Oliver Jarvis zal onze landgenoot een te duchten uitdager zijn voor de zege.

Muehlner Motorsports America - Duqueine M30 - D08
Muehlner Motorsports America - Duqueine M30 - D08
Nog in DPi zal Jose Maria Lopez invallen voor Jimmie Johnson bij het Ally-gesponsorde Action Express Racing en zal ook Chip Ganassi Racing op zoek moeten naar een nieuwe derde piloot voor hun #02, gezien Kevin Magnussen terug overgestapt is naar de Formule 1. In LMP2 zien we acht wagens aan de start, terwijl LMP3 tien stuks telt. Langs Belgische zijde is het kijken naar wat Muehlner Motorsports America en Ugo de Wilde zullen doen in Florida. De Amerikaanse tak van Mühlner zal maar met één wagen aan de start verschijnen, in tegenstelling tot Daytona waar ze twee Duqueine's in het veld hadden.

Wright Motorsports - Porsche 911 GT3 R
Wright Motorsports - Porsche 911 GT3 R
In GTD Pro zijn ondanks elf aanwezige wagens alle ogen gericht op Pfaff Motorsports, winnaar van de Rolex 24 at Daytona en tevens de uittredende winnaar van vorig jaar. Toen nog met Laurens Vanthoor, maar die is er niet bij dit jaar. Wel aanwezig in de klasse is Maxime Martin met de Heart of Racing Aston Martin, terwijl Alessio Picariello een tweede wedstrijd zal afwerken met de WeatherTech Racing Porsche. Als laatste en tevens grootste klasse is er GTD. Met maar liefst zeventien bolides gaat daar de strijd hevig zijn, al is het voor ons uitkijken naar de prestatie van Jan Heylen, die normaal aangekondigd werd voor de twee wedstrijden, maar dan toch alleen maar actief zal zijn met Wright Motorsports.

Ook het volledige programma is bekend en dat zit tot de nok vol. De festiviteiten beginnen al op dinsdag en vanaf woensdag vinden de eerste sessies plaats. Donderdag zullen Porsche Carrera Cup North America en IMSA Michelin Pilot Challenge hun races afwerken, terwijl vrijdag enkel voor de 1000 Miles of Sebring zullen zijn, de opener in FIA WEC. En dan op zaterdag 10 uur lokale tijd, 16 uur Belgische tijd, zal de 68ste editie op gang getrokken worden.

Foto's: IMSA - Porsche AG  • Powercars

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons