van der Horst

12H Sebring: Na 3H: Action Express Racing op kop - eerste full course caution is een feit

Action Express Racing - Cadillac DPi-V.R
Action Express Racing - Cadillac DPi-V.R
Net voor het afronden van het derde uur is het de Action Express Racing #31 die aan de leiding ligt. De rode Cadillac kon net voor een full course caution profiteren om net nog voor de Acura van Wayne Taylor Racing te geraken. Deze werd veroorzaakt door de Muehlner Motorsports America Duqueine en de DragonSpeed Oreca.
  • STX Motorhomes
Na drie uur racen zijn we ondertussen nog meer koplopers en topfavorieten in verschillende klassen kwijt geraakt. Zo ook de Risi Competizione Ferrari, die even achter de muur moest en daarbij zeven ronden verloor. Het grootste slachtoffer tot nu toe was de DragonSpeed Oreca. Juan-Pablo Montoya lag aan de leiding in de LMP2-klasse maar bij het ingaan van de eerste bocht moest hij de spinnende Alec Uddell in de Muehlner Motorsports America ontwijken en raakte daarbij de Paul Miller Racing BMW, die tevens leider was in de GTD-klasse. Die laatste twee wagens konden de pits nog bereiken en verdwenen achter de muur, maar de schade bij Montoya was te groot, waardoor de wagen getakeld moest worden.

Vooraan is het Mike Conway die in de Action Express Racing Cadillac de leiding heeft, voor Stoffel Vandoorne met de Meyer Shank Racing Acura. De Rumbekenaar kon tijdens de pitstops over de Acura van Wayne Taylor Racing springen naar de tweede plaats. In LMP2 werd door het ongeval van Montoya de Racing Team Nederland Oreca gepromoveerd naar de leiding, terwijl de Riley Motorsports Ligier de leiding terug overnam in LMP3. In GTD Pro mag de Ferrari weg zijn, de strijd gaat er nog hevig aan toe tussen Corvette Racing en de TR3 Racing Lamborghini. Tot slot in GTD is het de Allegra Motorsports Mercedes die de leiding in handen heeft gekregen na het wegvallen van Paul Miller Racing.

Foto: IMSA  • Powercars

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons