van der Horst

12H Spa: RedAnt Racing klaar Belgische manche van de 24H Series

Red Ant Racing - Porsche 911 GT3 Cup (992)
Red Ant Racing - Porsche 911 GT3 Cup (992)
Een jaar geleden behaalde RedAnt Racing met vader en zonen Redant een eerste overwinning in de 24H Series by Creventic. Deze zege legde ook de basis voor de titel 2022 in de klasse van de Porsche 911 GT3 Cup, de eerste internationale titel ook van het jonge team. Nu zijn we goed een jaar verder en de 12 Hours of Spa staat weer op de kalender van de gerenommeerde uithoudingsserie en uiteraard zal het team van de familie Redant trachten de zege van 2022 een te herhalen. Afspraak dit weekend in de Belgische Ardennen voor heel wat raceplezier!
Amper een week na de start van de Porsche Carrera Cup Benelux, waarin RedAnt Racing goed was voor twee podiumplaatsen in de AM-klasse, slaat het team opnieuw zijn tenten in de Ardennen op. Op het menu staat de tweede Europese race van de 24H Series, de 12 Hours of Spa, met op vrijdag de trainingen en kwalificatie, terwijl de race op zaterdag en zondag in twee sessies van zes uur verreden wordt.
 
12H Spa 2022 - Red Ant Racing Porsche 911 GT3 Cup
12H Spa 2022 - Red Ant Racing Porsche 911 GT3 Cup
Bert Redant (Teammanager): “Inderdaad, wij trekken na een intermezzo van enkele dagen weer naar Spa, met twee Porsche 911 GT3 Cup. Uiteraard zal Kobe De Breucker samen met Ayrton en Yannick Redant weer in de Porsche met startnummer #903 plaatsnemen. Zij rijden niet alleen voor de zege in de klasse van de Porsche 992 GT3 Cup, maar ze willen uiteraard ook verder vechten voor het kampioenschap. Na hun derde plaats in Mugello, eerder dit voorjaar, is dit een belangrijke race om een aanval in te zetten op de top-2 in de tussenstand. De #904 zien we in de klasse 992 / Am, met John De Wilde, Philippe Wils en Sam Dejonghe. Voor onze streekgenoot John is dit een belangrijk moment, want het zal zijn eerste race na zijn ongeval in Barcelona in het najaar van 2022, zijn. Ik ben er zeker van dat hij in het gezelschap van Philippe en Sam zeker weer snel zijn ritme zal vinden. Ook zij zullen zeker jagen op een ereplaats of zelfs beter. We hebben twee mooie teams, met zes Belgen en dat doet ons plezier.
 
Parade naar Malmedy en oproep aan de autosportfans!
 
De 12 Hours of Spa-Francorchamps start al op donderdag, niet met een oefensessie, maar wel met een parade over het oude circuit van Spa-Francorchamps, richting het gezellige centrum van Malmedy. Alle deelnemers rijden aan een gezapig tempo naar het stadje in de buurt van het circuit en rond de klok van vier uur delen de rijders er maar al te graag handtekeningen uit.
 
We kijken echt naar onze thuisrace uit en hopen uiteraard dat er zoveel mogelijk Belgische fans naar Malmedy en later naar het circuit zullen afzakken. Wij werken nog steeds met heel veel mensen van onze bedrijven en het is voor hen ook bijzonder leuk om eens op eigen bodem hun kunnen te tonen. Daarom, aan iedereen die van autosport houdt, kom zeker naar Spa dit weekend, want de 24H Series biedt een zeer mooi spektakel, met heel wat prachtige auto’s”, aldus nog Bert Redant.
 
De volgende afspraak voor RedAnt Racing na de thuisrace van de 24H Series, is de eerste manche van het Belcar Endurance Championship en die vindt op 13 en 14 mei op Circuit Zolder plaats! Daarover volgt na dit weekend meer nieuws! 

Red Ant Racing Press
 Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in 24H Series op woensdag 3 mei 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 12H Spa.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons