van der Horst

15 deelnemers voor 10e Gulf 12H Abu Dhabi

Start race 2 Gulf 12 Hours 2019
Start race 2 Gulf 12 Hours 2019
Nadat in 2019 de negende editie van de Gulf 12 Hours kon rekenen op een goed gevuld startveld met uiteindelijk de Audi van o.a. Dries Vanthoor als winnaar, stond de dubbele race over 6U voor een lastige tiende editie. De race verhuisde voor het eerst in de geschiedenis naar Bahrein, met als doel om in 2021 terug te keren naar Abu Dhabi voor een feestelijke 10e editie. De coronapandemie houdt de wereld nog steeds sterk in zijn greep en de jubileumeditie verhuisde van eind 2021 naar begin 2022. Helaas leidden de gevolgen van het virus volgens de organisatoren tot tal van afzeggingen, waardoor men voor editie 11 (de tiende op het Yas Marina circuit) maar een 15-koppige startlijst kan voorleggen.
Andrea Ficarelli
Andrea Ficarelli
"De organisatie van deze editie van de Gulf 12 Hours was het meest veeleisende evenement uit mijn loopbaan", aldus stelt Andrea Ficarelli aan Autosport.be. "Er stelden zich heel wat uitdagingen op logistiek vlak en daarnaast waren er ook rijders die niet konden toezeggen door (angst voor) COVID-restricties of omdat ze positief bleken. Ondanks de uitdagingen hebben we een kwalitatief hoogstaande grid samengebracht. We bieden via ons YouTube-kanaal ook een livestream aan voor de toeschouwers wereldwijd. We tellen af naar een mooie wedstrijd en een toekomst met minder strubbelingen, temeer daar de elfde editie op het Yas Marina Circuit opnieuw op onze traditionele datum van 11 december (2022 n.v.d.r.) zal plaatsvinden."

SPS Automotive Performance - Mercedes-AMG GT3
SPS Automotive Performance - Mercedes-AMG GT3
Op de voorlopige deelnemerslijst prijken 15 wagens, waaronder 12 GT3's en 3 GT4's. Zoals geweten zijn Porsche Cup-wagens en CN/LMP3 proto's niet langer toegelaten. Ferrari is traditioneel goed vertegenwoordigd bij de Gulf 12 Hours en dat is dit jaar niet anders, met drie wagens voor Kessel Racing (incl. Valentino Rossi), twee voor AF Corse en één op naam van Baron Motorsport. 2 Seas Motorsport, dat bij de vorige editie voor de eerste zege van een McLaren zorgde, schakelde over op Mercedes en brengt dan ook een duo AMG-GT3's aan de start. Ook SPS Automotive schuift twee bolides van het merk met de ster naar voor, terwijl Akka ASP het bij één exemplaar houdt. Attempto Racing zet de enige Audi in het veld in. Century Motorsport betwist de GT4-categorie met een BMW en een Aston Martin en Greystone GT zet een McLaren in. Een volledige deelnemerslijst wordt later deze week vrijgegeven.

Monster VR46 Kessel - Ferrari 488 GT3
Monster VR46 Kessel - Ferrari 488 GT3
De tiende editie van de Gulf 12 Hours op het Yas Marina Circuit in Abu Dhabi omvat - zoals steeds - twee wedstrijden over zes uur. De eerste race wordt afgetrapt om 9u35 lokale tijd op zaterdag, terwijl race twee later op de dag start bij kunstlicht, om 17u30, waarna iets voor middernacht de winnaar gekend moet zijn. De kwalificaties worden op vrijdag verreden, tussen 18u en 19u05. Het tijdsverschil met Belgie bedraagt +3 uur.

Foto's: Martijn WoutersDit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Circuit Internationaal op maandag 3 januari 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Gulf 12 Hours.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons