van der Horst

24H Le Mans: Testdag: Laurens Vanthoor optimistisch ondanks kapotte motor

Laurens Vanthoor
Laurens Vanthoor
Laurens Vanthoor, die vanmorgen nog de snelste LMP2 was, voelde op het einde van die sessie een probleem met de motor. Nader onderzoek tijdens de middagpauze wees op een probleem met één van de cilinders, en uit voorzorg besloot men de HPD-krachtbron in de #34 OAK Racing Ligier te vervangen. Dit nam wat tijd in beslag, maar onze landgenoot blijft positief en hoopt op het einde van de namiddagsessie nog in actie te komen.
Laurens Vanthoor
Laurens Vanthoor
"Vanmorgen ging het erg goed, ik nam de start op een droge baan en bouwde ronde na ronde op. Mijn laatste rondje bleek uiteindelijk de snelste. We hebben twee testdagen afgewerkt voor we naar hier kwamen, op Spa en in Magny-Cours. Ik moet wel zeggen dat de auto hier beter aanvoelt dan tijdens die twee voorbije tests. We hadden een goede pace, ook in de regen, de snelheid is er zeker."

#34 OAK Racing Ligier JS P2
#34 OAK Racing Ligier JS P2
"Ons motorprobleem wat we nu hebben is natuurlijk niet ideaal, temeer omdat mijn teamgenoot Chris Cumming nog zijn tien verplichte rondjes moet afwerken. Als alles op tijd klaar is hoop ik op het einde nog wat te kunnen rijden, want een testdag voor Le Mans beleef je natuurlijk niet elke dag. Ik hoop dat dit nu het eerste en enige probleem is dat we tegenkomen zodat we over twee weken een goede race kunnen hebben."

Foto's: Racing International Photography  • Powercars

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons