van der Horst

24H Le Mans: AF Corse maakt extra rijders voor Le Mans bekend

AF Corse Ferrari 488 GTE
AF Corse Ferrari 488 GTE
In het FIA WEC rijden de beide officiële AF Corse Ferrari's 488 GTE slechts met twee piloten per auto, voor Le Mans moeten de bolides van Amato Ferrari daarom versterkt worden met een derde man. Op de #51 vervoegt Alessandro Pier Guidi Gianmaria Bruni en James Calado, terwijl de dit seizoen tot nog toe onklopbare #71 van Daivde Rigon en Sam Bird versterking krijgt in de persoon van regerend GTE-Am kampioen Andrea Bertolini.
AF Corse - Ferrari 488 GTE
AF Corse - Ferrari 488 GTE
Daarnaast staat er in de Pro-klasse nog een derde Ferrari op de deelnemerslijst; Risi Competizione komt aan de start met Giancarlo Fisichella, Toni Vilander en Matteo Malucelli. Zij zullen het tijdens de Franse klassieker opnemen tegen liefst vier Ford GT's en de beide officiële Corvette's. Ook Aston Martin start in Pro met twee fabriekswagens, net als Porsche, dat bovendien met Dempsey-Proton Racing een derde ijzer in het vuur heeft.

Foto's: Arne SimonsSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in 24 Heures du Mans op woensdag 18 mei 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Heures du Mans.
  • VR Racing

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons