van der Horst

24H Le Mans: ByKolles CLM01/P1 gerepareerd voor kwalificaties straks

Jos Claes - Dallara Automobili
Jos Claes - Dallara Automobili
Een brandje op de ByKolles CLM01/P1 tijdens de vrije trainingen zorgde er voor dat we de auto nog niet in actie zagen tijdens de eerste kwalificatiesessie op woensdagavond. Het team werkte echter de hele nacht door waardoor we de CLM01/P1 straks weer gewoon aan het werk zullen zien. Het was echter niet eenvoudig, zo vertelt ons support engineer Jos Claes.
  • Prospeed Competition
#4 Team ByKolles CLM P1/01 AER
#4 Team ByKolles CLM P1/01 AER
"De monteurs hebben de ganse nacht doorgewerkt terwijl er ook constant nieuwe onderdelen werden aangeleverd. Van sommige stukken was onze stock die we hier op het circuit bij hebben al meteen opgebruikt omdat die brand toch heel wat schade aan het bodywork met zich meebracht. Intussen weten we ook dat de benzinepomp aan de basis lag van het probleem."Jos Claes
Jos Claes
"De grootste nieuwigheid op de auto sinds de testdag is eigenlijk de aangepaste koeling die we hebben. Die hadden we er graag eerder ingehad maar het ging nu éénmaal niet anders. Dinsdag hebben we dan wat over en weer gereden op de luchthaven achter het circuit om nog wat testwerk te doen en de conclusie is dat we toch op het vlak van koeling een significante verbetering zien."

Foto's: Hans van Onsem & Racing International PhotographySchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in 24 Heures du Mans op donderdag 16 juni 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Heures du Mans.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons