van der Horst

24H Le Mans: 24H du Mans: Bandenvoorverwarmers weer toegelaten

6H Spa 2023
6H Spa 2023
Er was heel wat te doen na de 6H Spa over het feit dat de FIA en de ACO het opwarmen van de banden verboden had in het FIA WEC. Op een koude ondergrond geraakten de banden moeilijk en traag op temperatuur wat leidde tot meerder sorties. De FIA en de ACO keren nu op hun stappen terug en verwarmingstenten voor het voorwarmen van de banden zijn toegelaten voor de 24 Heures du Mans.
  • STX Motorhomes
6H Spa 2023
6H Spa 2023
Het besluit voor het verbieden van het opwarmen van de banden was genomen uit ecologisch oogpunt. Deze tenten waarin de banden op temperatuur gebracht worden verbruiken brandstof en vervuilen dus de lucht. Maar een wagen op koude banden is moeilijk bestuurbaar en vooral: deze rijdt aan een lagere snelheid dan de wagens die hun banden al opgewarmd hebben, wat vanzelfsprekend kan leiden tot gevaarlijke situaties. Zeker gedurende nacht in Le Mans kan de lage temperatuur problemen creëren en daarom wordt het voorverwarmen van de banden voor deze wedstrijd opnieuw toegelaten.

Foto's: Niels Vaeck
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in 24 Heures du Mans op donderdag 11 mei 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Heures du Mans.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons