van der Horst

24H Le Mans: 24H Le Mans: Alessio Picariello dan toch aan de start

Absolute Racing - Porsche 911 GTE RSR-19
Absolute Racing - Porsche 911 GTE RSR-19
Alessio Picariello hoopte dit jaar aan de start te komen van de 24 Heures du Mans, maar de Absolute Racing Porsche waarop hij ingeschreven stond belandde op de reservelijst. Picariello moest dus hopen dat enkele teams van de vaste lijst forfait zouden geven om alsnog aan de start te komen. Maar er is nu dus toch een oplossing uit de bus gekomen, Hardpoint Motorsport dat verzekerd was van een startticket besliste om alsnog niet deel te nemen aan geeft de inschrijving door aan Absolute Racing, dat zijn drie rijders alsnog kan laten starten.
Alessio Picariello
Alessio Picariello
Absolute Racing debuteerde verleden jaar in Le Mans met een Porsche 911 RSR-19 GTE en hoopte dit jaar opnieuw aan de start te staan met Andrew Haryanto, Alessio Picariello en Martin Rump als rijders. Maar de Porsche belandde op de reservelijst met weinig kans om alsnog opgevist te worden. Hardpoint Motorsport was wel zeker van deelname, maar besloot om zijn activiteiten te reoriënteren en ziet af van deelname aan de etmaalrace. Het team schoof zijn inschrijving door naar Proton Competition dat dan weer vroeg aan Absolute Racing om in te springen. De wagen komt wel uit onder de vlag van Hardpoint Motorsport om te voldoen aan het reglement en het team kan bovendien rekenen op de steun van Proton Competition. Minder goed nieuws is er dan voor Adrien De Leener, die voorzien was op de Hardpoint Motorsport Porsche en die zijn deelname in rook ziet opgaan.

Foto's: European Le Mans Series & Arne Simons
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in 24 Heures du Mans op woensdag 1 juni 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Heures du Mans.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons