van der Horst

24H Le Mans: 24H Le Mans: Racing Team Nederland stapt uit reservelijst

Racing Team Nederland - Oreca 07 Gibson
Racing Team Nederland - Oreca 07 Gibson
Vandaag pakte Racing Team Nederland uit met opmerkelijk nieuws. Het team van Frits van Eerd stond namelijk op de reservelijst voor de komende 24 Heures du Mans, wat het team niet zinde en daarom besliste men om zich van de lijst te laten schrappen. Volgens de grote man van de Jumbo-markten zou het niet haalbaar zijn met hun huidige programma in IMSA, waar zij twee weken later hun derde wedstrijd voor de Michelin Endurance Cup zullen afwerken.
Eind vorig jaar besloot Van Eerd om de overstap te maken naar IMSA, waar hij samen met onder meer Giedo van der Garde en Matt McMurry de Michelin Endurance Cup afwerkt. In een persbericht dat het team vrijdag uitstuurde gaf men aan dat gezien zij geen zekerheid hebben over hun deelname en daarnaast ook nog eens de wagen vanuit Amerika naar Frankrijk moeten verschepen om daarna binnen de twee weken op Watkins Glen te staan, om af te zien van een deelname aan de etmaalrace.

In de wandelgangen werd er wel gemeld dat het Nederlands team met veel rumoer het FIA WEC verliet. Hetzelfde verhaal geldt ook voor High Class Racing, dat dezelfde beweging maakte en WEC verliet voor IMSA en daarom geen plaats kreeg op de inschrijvingslijst. Op dit moment heeft dit laatste team nog geen melding gedaan dat ze van de reservelijst afstappen, al werd dit ook al gesuggereerd. Hiermee eindigt een streak van vijf edities op rij voor Racing Team Nederland in Le Mans.

Foto: Racing International PhotographyDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in 24 Heures du Mans op vrijdag 25 maart 2022.
  • Powercars

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons