van der Horst

24H Le Mans: 24H Le Mans: Toyota boven in FP1 - Corvette domineert GTE

Toyota GR010 Hybrid
Toyota GR010 Hybrid
Vanmiddag werd van 14u tot 17u de eerste vrije training afgewerkt in het kader van de 24 Heures du Mans. De Toyota #8 (Buemi, Hartley, Hirakawa) was daarin de snelste met ongeveer een halve seconde bonus op de beide Glickenhaus wagens; Briscoe, Westbrook en Mailleux (#709) voor Pla, Dumas en Derani (#708). Vierde algemeen en snelste LMP2 was de United Autosports #23 (Lynn, Jarvis, Pierson), nog voor de Toyota #7 (Conway, Kobayashi, Lopez).
In GTE Pro was het Corvette dat de plak zwaaide, de #63 (Garcia, Taylor, Catsburg) was bijna een seconde sneller dan de beste Porsche. Laurens Vanthoor (Porsche #92) en co reden de vierde tijd, nog voor de beide Ferrari's. De #51 van AF Corse zat bovendien het gros van de sessie uit door een motorwissel.

WRT - Oreca 07 Gibson
WRT - Oreca 07 Gibson
Het aantal incidenten bleef beperkt; in het laatste uur was er een full course yellow nodig toen Ryan Cullen stilviel en de Vector Sport Oreca #10 niet meer aan de praat kreeg in Tertre Rouge. Net op dat moment schoof ook Rolf Ineichen, de teamgenoot van Dries Vanthoor op de WRT Oreca #32, het grind in van de Playstation-chicane. Op tien minuten van het einde ging ook de Amerikaan Steven Thomas nog van de baan in de laatste chicane. De linkervoorkant van de Algarve Pro Racing #45 raakte daarbij beschadigd.

Foto's: Geert Franquet



Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in 24 Heures du Mans op woensdag 8 juni 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Heures du Mans.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons