van der Horst

24H Barcelona: RedAnt Racing behaalt eerste internationale titel

. RedAnt Racing heeft iets met Barcelona. Want amper twee weken na de eerste zege van het team in de gerenommeerde Porsche Carrera Cup Benelux op diezelfde F1-omloop, heeft de formatie van de familie Redant er zijn eerste internationale titel behaald. De 24 Uur van Barcelona was de afsluiter van het Europese luik van de 24 Hours Series by Creventic en voor RedAnt Racing stond niet alleen de zege in de klasse van de Porsche 911 GT3 Cup op het spel, maar ook de titel in diezelfde klasse. Het was het kwartet Bert Redant, Yannick Redant, Ayrton Redant en Sam Dejonghe dat een schitterende race op de achtste plaats algemeen afsloot, achter zeven wagens uit de meer krachtige GT3-klasse en de winst in de klasse veiligstelde. Het seizoen is echter nog niet afgelopen want op 8 en 9 oktober trekt het team richting Hockenheim voor de finale van de Porsche Carrera Cup Benelux!
De 24 Uur van Barcelona is een vaste afspraak op de kalender van de 24 Hours Series by Creventic en de race was dit jaar ook de afsluiter van het Europese luik van de internationale competitie van de Nederlandse promotor. Voor RedAnt Racing was Barcelona een erg belangrijke opdracht want het verschil tussen de leider in de klasse voor de Porsche 911 GT3 Cup en het team uit Lochristi bedroeg één punt, want maakte dat wie voor de andere formatie zou eindigen, ook meteen kampioen was. 
 
“Dan weet je wat de opdracht is”, vertelt Bert Redant, founding father van de formatie. “Je moet een vlekkeloze race afwerken, want de tegenstand was zeer sterk, heel het seizoen lang. De wagen moest perfect zijn, de rijders foutloos en snel en het team moest functioneren als een geoliede machine, met als kers op de taart een zeer sterke strategie. En heel het weekend lang lieten wij gelukkig geen steek vallen, wat inderdaad in een zege en een titel resulteerde. De basis van dit succes legden we tijdens het seizoen en we konden het hier afmaken, overigens op een ogenblik dat een grote Belgische sportman de ronde van Spanje won (lacht). Ik ben ongelofelijk trots op mijn team, dat grotendeels bestaat uit mensen die ook dagdagelijks in onze bedrijven aan het werk zijn. Het feit dat wij drie van de vijf races konden winnen, is ook te danken aan het feit dat onze beide wagens ook hier in Barcelona weer geen enkel technisch probleem kenden, wat komt door de perfecte en minutieuze voorbereiding van onze technische crew in de werkplaats. Mijn echtgenote en ik hebben dit team, samen met de kinderen, opgebouwd en stap voor stap hebben we aan dit succes gewerkt, na inderdaad eerdere mooie momenten zoals de zege in 2021 in de GT-klasse in de 24 Hours of Zolder en de eerste overwinning met het team eind vorige maand in de Porsche Carrera Cup Benelux, met Xavier Maassen. Dit is echter geen einddoel, maar een stap op een pad dat ons zeker nog hele mooie momenten zal bezorgen.”
 
De zege in de klasse voor de Porsche 911 GT3 Cup was zeker niet eenvoudig, want er stonden niet minder dan twaalf Porsche 911 aan de start van de Catalaanse klassieker. Geleidelijk aan groeide de voorsprong van de wagen met startnummer #903 om uiteindelijk na 24 uur als winnaar te worden afgevlagd en dat met maar liefst zes ronden voorsprong op de dichtste achtervolger.
 
De zege maakte ook dat Yannick Redant de nieuwe Junior-kampioen in de 24H Series by Creventic is.
 
De tweede wagen van het team, de Porsche 992 GT3 Cup van het kwartet Spinoy-de Breucker-de Breucker-Neveling, raakte in de aanvangsfase betrokken in een ongeval, maar sterk werk van de technische crew maakte dat de Porsche weer de baan op kon en uiteindelijk als achtste in de klasse over de meet kwam. Niet tegenstaande de problemen stelde het team zijn derde plaats in het kampioenschap veilig, meteen dus een dubbel podium voor RedAnt Racing in de 24H Series by Creventic in 2022! “Ook zij hadden een plek op het podium verdiend, want hun incident bij de start was onvermijdelijk en dat maakte het voor hen onmogelijk om beter te doen in de race, niet tegenstaande ze een snelle wedstrijd reden en continu ook tijden draaiden om vooraan mee te kunnen. De nieuwe rijders, Arnold Neveling (Zuid-Afrika) en Wim Spinoy hebben zich perfect geïntegreerd en waren zeer competitief tijdens de race”, aldus nog Bert Redant.
 
Afspraak nu op 8 en 9 oktober voor de finale van de Porsche Carrera Cup Benelux!

Red Ant Racing



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in 24H Series op maandag 12 september 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24H Barcelona.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons